Ti is érzitek néha úgy, hogy milyen jó lenne egy egyszerűbb munka?
Szoftverfejlesztőként dolgozom meglehetősen jó fizetésért, de elég stresszes és fárasztó a munka. Sokat kell gondolkodni, agyalni, és estére már hulla fáradt vagyok. Nincs időm/energiám olvasni, nyelvet tanulni, ilyesmik stb.
Aztán ma voltam egy eléggé eldugott helyen, egy pékségben, és láttam hogy az eladó hölgy épp a laptopon nézegetett valamit, és közben angolul tanult. Aztán bejöttem és persze kiszolgált.
De hirtelen úgy megirigyeltem. Nem kell semmit sem gondolkodnia a munkában, csak odaadja amit a vevő kér. És közben mikor épp nincs senki, könyvet olvashat, laptopozhat, angolul tanulhat.
Jó persze, megvan a dolog ára is, mert körülbelül 5-6-szor többet kereshetek nála, de hirtelen úgy megirigyeltem.
Én is ezt éreztem sokszor régebben. Mondjuk én szakmunkás vagyok és én testileg is elfáradtam nem csak szellemileg. Miliméterezgetni mert ugye a megrendelők igényei nagyok, elavult gépekkel, a nehéz alapanyagokat kézi erővel mozgatni... Stb folytathatnám. Mindezt napi 12 órában, és hétvégeken is elég gyakran. Mikor hazaértem arra alig volt erőm hogy lezuhanyozzak. A családdal alig töltöttem időt, persze nyilván még így sem kerestem sokat, sőtt volt hogy hónap végén gond volt ha valami hirtelen kiadás jött. Ebben az időben szerettem volna egy olyan munkát ami semmi gondolkozást nem igényel, az ember szájába készítenek mindent, neked csak levenni a sorról, elvégezni a feladatod, és mehet tovább. Szóval valami sormunkát,amit minden hülye meg tud csinálni. Mert azt láttam ugyanazt megkeresik nagy cégeknél 8 órában, amit én 12 ben küzködéssel.
Nyilván pénz nélkül vagy kevés pénzből te sem élnél meg, csak azt irigyled hogy van ideje élni egy olyannak mint az az eladó. Ő viszont a te pénzedet irígyli. Találnod kell egy olyan utat ami nem annyira rabolja az idődet mint most, mégis jobb pénzt kereshetsz vele mint egy eladó.
Ez a mai világ rákfenéje, mindenki hajt a pénz után,ebben kiégünk, és nem is élünk igazán. De lehet ha lejjebb adnánk az igényekből, amikről most azt hisszük természetes dolgok, kevesebb pénzből is ki lehetne jönni...de ez már másik történet.
Én végül találtam olyan munkát ahol sem szellemileg sem fizikailag nem fáradok ki. Ez az első ilyen 12 év munka után. Fél évig öröm mámorban éltem ☺ Leteszem a napi 8 órámat és megyek haza. De ennek is van hátulütője, külföldön vagyok, honvágyam van, családom otthon, stb. Csak azért írtam ezeket le lásd ezer féle verzió létezik, neked kell alakítanod az életed, a lehetőségeket megkeresni. Te döntesz mit akarsz jobban, pénz vagy idő, vagy megkeresed a köztes utat amit csak kevés embernek sikerül. Sok sikert!
Na akkor most panaszkodok én is egy sort, de kakukktojás leszek.
Én még egyetemre járok, de több mint 1 éve már gyakornokként dolgozok IT területen.
Hidd el, a dolog másik oldala sem jobb. Napi 3-4 óra suli, utána még elmegyek 6 órát dolgozni, haza esek esze 7 körül, kb enni nincs már erőm. Viszont a munkahelyemen az időm 90%-a, sőt talán több is, csak láblógatás. Ezerszer rosszabb amikor nincs munkád, de azért totál pofátlan sem akarsz lenni és nem youtubozol meg olvasgatsz egész nap. Egyszerűen rossz érzés a munkahelyeden nem munkával foglalkozni, na :D Ne tudd meg hány regényt kiolvastam az utóbbi pár hónapban :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!