Törvényes az, ha valakit azért nem alkalmaznak egy egyszerűbb munkahelyen, mert ki van tetoválva? (A többi lent)
Törvényes, végül is soha egyik cég sem mondja ki, hogy A tetkója vagy a fültágítója miatt nem alkalmazzák. Egyszerű "Nem felelt meg" elutasítást kap, és ezzel semmit nem tud kezdeni.
Nagyon nehéz lenne az ismerősödnek bárkinek is panaszkodnia, hogy egyéni bánásmód miatt nem alkalmazzák..
És mégis hogyan bizonyítja, hogy azért nem vették fel?
Én jártam már úgy, hogy 3 körös állásinterjú után nem vettek fel. Senki nem indokolta, hogy mi volt az oka, még annyit sem írtak, hogy bocs, de nem téged választottunk.
Oka lehetett:
-vidéken lakom (hátrányos megkülönböztetés)
-elmúltam 40 (hátrányos megkülönböztetés)
-van 2 kicsi gyerekem (hátrányos megkülönböztetés)
De lehet, hogy szimplán csak talált nálam jobbat. Mivel nem indokolják meg, nem lehet tudni.
De szerintem a fent leírtak is bőven benne vannak a pakliban. Szerinted ez mennyire igazságos? Én hova forduljak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!