Törvényes az, ha valakit azért nem alkalmaznak egy egyszerűbb munkahelyen, mert ki van tetoválva? (A többi lent)
Igen jártam, sőt, dolgoztam is.
A társadalmi norma attól TÁRSADALMI, hogy TÁRSADALMANKÉNT változik. Remélem eddig tiszta. Na ezért nem egyforma a német és a magyar.
De hidd el nekem, hogy ha valaki így néz ki:
Akkor azt németországban sem fogják tárt karokkal várni kb. sehol egy tetováló vagy piearcing szalonon kívül.
Több ezer közép és felsőosztálybeli emberrel találkoztam németországban, zömében németekkel és osztrákokkal. Még a fülbevaló (férfinál) is nagyon ritka Fritzéknél. Arcon tetoválást és full / orr / hasonló majomfelszerelést egyet sem láttam. Pedig nem ma kezdtem és nem is 15 éve fejeztem be, tavaly jöttünk haza.
Köszönöm a normális válaszolóknak! (szinte mindenkinek) 14 éves létemre nagyon elkezdett foglalkoztatni ez a 'társadalmi megkülönbözetés' téma.
Azért nem találom igazságosnak, mert az említtet ismerősömnek 4 szakmája is van, de mégsem talál munkát. Ami pedig a külsejét illeti a piercinget ki tudja venni, és a tetoválsat hosszú újjúval el tudja tüntetni, de így sem talált semmit. Sajnos ez engem nagyon bosszant. Így már kétszer meg kell gondoljam, hogy milyen változtatást szeretnék csinálni magamon.
"a piercinget ki tudja venni, és a tetoválsat hosszú újjúval el tudja tüntetni, de így sem talált semmit"
Nos, akkor lehet, hogy nem is a külsejével, hanem a személyiségével van probléma. Erre nem is gondoltatok, ugye?
"a piercinget ki tudja venni, és a tetoválsat hosszú újjúval el tudja tüntetni, de így sem talált semmit"
Akkor honnan tudják, hogy van neki, már bocsánat?
Végig (én legalábbis) abból indultam ki, hogy a srácnak az ARCÁN van tetoválás, mivel ugye sehol máshol nem kéne látszania, ha állásra jelentkezik.
Ez esetben lehet ám a sikertelenségének más oka is, nem feltétlen a tetoválása - sok a munkanélküli MO-n, nehéz az elhelyezkedés. Lehet csak nincs szerencséje.
Akkor revizálom az álláspontom:
Ezeik alapján én nem gondolnám, hogy a tetoválása miatt nem kap munkát. Akkor már inkább a fültágító (szvsz sokkal taszítóbb, mint egy nyakon lévő tetoválás) vagy csak simán erre fogja a sikertelenségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!