Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Éreztétek már úgy, hogy...

Éreztétek már úgy, hogy milyen jó lenne egy egyszerűbb munka?

Figyelt kérdés

Szoftverfejlesztőként dolgozom elég jó fizetésért, de elég stresszes és fárasztó a munka. Sokat kell gondolkodni, agyalni, és estére már hulla fáradt vagyok. Nincs időm/energiám olvasni, nyelvet tanulni stb.

Aztán ma voltam egy eléggé eldugott helyen, egy pékségben, és láttam hogy az eladó hölgy épp a laptopon nézegetett valamit, és közben angolul tanult. Aztán bejöttem és persze kiszolgált.

De hirtelen úgy megirigyeltem. Nem kell semmit sem gondolkodnia a munkában, csak odaadja amit a vevő kér. És közben mikor épp nincs senki, könyvet olvashat, laptopozhat, angolul tanulhat.

Jó persze, megvan a dolog ára is, mert körülbelül 5-6-szor többet kereshetek nála, de hirtelen úgy megirigyeltem.

2015. dec. 16. 21:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nekem volt ilyen, mondjuk nagyrészt telefonomat nyomkodtam. Napi 10 óra munka mellett volt energiám foglalkozni a párommal, megfőzni a másnapi ebédet, stb. De megszűnt. Most új tulaj van, zaklatom, hátha visszavesz, a tapasztalatom miatt, heti 5 nap simán vállalható, napi 7-8000 ft a fizetés, és bármikor ki lehet kérni. Jelenleg egy nagyáruház cukrászati osztályán nyomorodom. Hajnali 3kor kell kelni, délután iskola, egy ötperces zuhanyra nem marad energiám. És fele annyit fizetnek.
2015. dec. 16. 22:07
 2/15 anonim ***** válasza:
te lehetsz peksegben elado barmikor.
2015. dec. 16. 22:07
 3/15 A kérdező kommentje:
Engem eléggé megérintett ez a dolog, elgondolkoztam rajta. Valószínűleg nem cserélnék vele (és nem csak a fizetés miatt, hanem szeretem a munkám, még a kreatív/gondolkodós részét is), csak az ember így évvége felé már eléggé kimerült, és ilyenkor egy pillanatra elfogja az irigység egy egyszerűbb munka iránt.
2015. dec. 16. 22:10
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Nehogy azt hidd, hogy egy pékségben dolgozni olyan egyszerű, s nem megterhelő! Én tudok olyan pékséget, ahol reggel 4től este 9ig dolgoznak a lányok, két nap munka, egy nap szabad rendszerben. Nekem nem menne pl. A hajnali 3 órai kelés, és a 6 órás szünet nélküli munka is megterhelő, ha valaki nem fizikai megterhelésre van beállítva. Én sokkal szívesebben gondolkodnék egész nap, mint hogy akkora súlyokat cipeljek, mint a saját testsúlyom.
2015. dec. 16. 22:16
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt csak hiszed, hogy a pékségben dolgozóknak olyan könnyű. Épp az ellenkezője. Minél kisebb végzettség kell egy álláshoz, annál jobban ki van használva a munkaerő általában.
2015. dec. 16. 22:23
 6/15 anonim ***** válasza:
Pékboltba jelentkeztem volna de hajnalba kellett volna melozni..fillérekért..most fizikai melom van ma olyan létràt cipeltem amit két férfi uszomester hozott oda mondvàn nehéz (egy màsik mikor nem figyeltem meg is fogta a bicepszem de reagàlni se volt időm mert meglepődtem..ő meg azon hogy elbirok egy létràt??)oucolok wc ket surolom a lépcsőket..sokan nem csinàlnàk de nekem nincs bajom a meloval..a tàrsasàg ami furi széthuzo vàltakozó..ha màs a nézetem az nem tetszik nekik..de ebből a fizubol tudom egyedül nevelni a gyerekeimet..sokan irigyek ràm de nem tudjàk mennyit gürizek azért amink van..és ha egyszer lesz pàrom (amit kétlek mert az élet keményre edzett az elmult pàr évbe főleg!!!!)akkor is ezt a melot csinàlnàm mert nem leszek eltartott akkor se ha egy helyi kisboltba akar küldeni hogy olyan lenne mintha mégse lennék eltartott mert keresek ha nem is sokat..eddig este meloztam és igen most hajnalba fogok..nehéz lesz àtàllni de többet leszek a gyerekeimmel..
2015. dec. 16. 22:29
 7/15 A kérdező kommentje:
A pékség csak egy példa akart lenni. De ilyesmi mondjuk a portás is, vagy egy kevésbé forgalmas boltban az eladó. Vagy akár egy konditeremben a recepciós, ahova mondjuk 10-16 között nem túl vendég jár.
2015. dec. 16. 22:36
 8/15 anonim ***** válasza:
Igen, érezhet ilyet az ember, megértelek. Ha olyan munkát csinál ami fizet de nem szereti és elviselhetetlen a főnök. Ugyanúgy lehet kimerítő a fizikai, illetve a megerőltető szellemi munka is, a végeredmény ugyanúgy fáradtságérzet. Ilyenkor kell belegondolni, hogy igen, hálás vagy az 5-6 szoros fizuért (a pékséghez képest). Vagy lehetsz még saját vállalkozó és csinálhatod, amit szeretsz, de nem úszod meg, hogy a nyereségért beletedd a rengeteg energiát és stresszt. Ilyenkor kell szabadságra menni, wellnessezni menni, vagy jó messzire elutazni, az helyrehoz.
2015. dec. 16. 22:44
 9/15 anonim ***** válasza:

"ilyenkor egy pillanatra elfogja az irigység egy egyszerűbb munka iránt."

En meg soha nem ereztem ilyet. Amugy meg olyan naiv vilagkeped van. Azt hiszed egy portas nem stresszelhet? Vagy egy recepcios?

2015. dec. 16. 22:53
 10/15 anonim ***** válasza:

Igen, határozottan. Ezért váltottam. A jelenlegi munkámnak van IT-s és fizikai (könnyű fizikai munka) része is. Ráadásul sok esetben magam választhatom meg, melyiket végzem, persze határidők vagy ha hajtás van, az engem is köt.

A régi munkakörömben nagyon nehezen viseltem, hogy állandóan a gép elé láncolva kell ülnöm. És nagyon fárasztó volt agyalni is, ezért most kimondottan élvezem, ha olyan munkát végzek, amihez minimális figyelem szükséges.

Az alkalmazotti eladói munkával (és a hasonszőrűekkel) viszont az a baj, hogy sem pénz, sem igazi perspektíva nincs bennük.

2015. dec. 17. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!