Éreztétek már úgy, hogy milyen jó lenne egy egyszerűbb munka?
Szoftverfejlesztőként dolgozom elég jó fizetésért, de elég stresszes és fárasztó a munka. Sokat kell gondolkodni, agyalni, és estére már hulla fáradt vagyok. Nincs időm/energiám olvasni, nyelvet tanulni stb.
Aztán ma voltam egy eléggé eldugott helyen, egy pékségben, és láttam hogy az eladó hölgy épp a laptopon nézegetett valamit, és közben angolul tanult. Aztán bejöttem és persze kiszolgált.
De hirtelen úgy megirigyeltem. Nem kell semmit sem gondolkodnia a munkában, csak odaadja amit a vevő kér. És közben mikor épp nincs senki, könyvet olvashat, laptopozhat, angolul tanulhat.
Jó persze, megvan a dolog ára is, mert körülbelül 5-6-szor többet kereshetek nála, de hirtelen úgy megirigyeltem.
"ilyenkor egy pillanatra elfogja az irigység egy egyszerűbb munka iránt."
En meg soha nem ereztem ilyet. Amugy meg olyan naiv vilagkeped van. Azt hiszed egy portas nem stresszelhet? Vagy egy recepcios?
Igen, határozottan. Ezért váltottam. A jelenlegi munkámnak van IT-s és fizikai (könnyű fizikai munka) része is. Ráadásul sok esetben magam választhatom meg, melyiket végzem, persze határidők vagy ha hajtás van, az engem is köt.
A régi munkakörömben nagyon nehezen viseltem, hogy állandóan a gép elé láncolva kell ülnöm. És nagyon fárasztó volt agyalni is, ezért most kimondottan élvezem, ha olyan munkát végzek, amihez minimális figyelem szükséges.
Az alkalmazotti eladói munkával (és a hasonszőrűekkel) viszont az a baj, hogy sem pénz, sem igazi perspektíva nincs bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!