Éreztétek már úgy, hogy milyen jó lenne egy egyszerűbb munka?
Szoftverfejlesztőként dolgozom elég jó fizetésért, de elég stresszes és fárasztó a munka. Sokat kell gondolkodni, agyalni, és estére már hulla fáradt vagyok. Nincs időm/energiám olvasni, nyelvet tanulni stb.
Aztán ma voltam egy eléggé eldugott helyen, egy pékségben, és láttam hogy az eladó hölgy épp a laptopon nézegetett valamit, és közben angolul tanult. Aztán bejöttem és persze kiszolgált.
De hirtelen úgy megirigyeltem. Nem kell semmit sem gondolkodnia a munkában, csak odaadja amit a vevő kér. És közben mikor épp nincs senki, könyvet olvashat, laptopozhat, angolul tanulhat.
Jó persze, megvan a dolog ára is, mert körülbelül 5-6-szor többet kereshetek nála, de hirtelen úgy megirigyeltem.
Én szintén programozó vagyok, úgy mint te. Én nem érzem annyira stresszesnek és fárasztónak a munkát...
Én szeretem ezt csinálni, de van katasztrófa tervem arra az esetre, ha kirúgnának, vagy bármi történne...
Lehet neked is megfelelő lenne ez a munka:
Elmész biztonsági őrnek. Amilyen állást tudok ott 3 órából 1 járőrözés 2 pedig szabad, tehát 1 órás járőrözés alatt tudsz fejben tervezni, aztán a másik 2 órában programozni akár, de ha akarod végig játszhatod, netezheted, filmezheted is...
Ismertem egy srácot akinek jól ment a szekér, lerakta a biztonsági őri munkát, biztos ami biztos alapon (nem nagy összeg és rövid a tanfolyam). Hát sajnos be is ütöttek a dolgok. Elment biztonsági őrnek és lerakott még 2 szakmát, úgy, hogy munkaidőben tanult meg mindent! 12-16-24-48 órás műszakok vannak általában, szóval a vége fele már lehet fáradt az ember, de ha fizikailag bírod az 1 óra sétát és szellemileg 2 óra tanulást akkor neked is simán összejöhet...
Persze a fizetés kevesebb, mint szoftverfejlesztőként, de ha jól csinálod akkor fusiban tudsz programozni is, szóval több helyről jönne a pénz :)
22F
Ezért mérnökibôl àtmenni bizti ôrnek eléggé gàz sôt 100 lépés vissza,megvetendô gusztustalan.munka éhbérért konkrétan nem csak nem megfizetett,hanem lenézett és megvetett.
Nôk.szemében is konkrétan szinte leköpik a biztonsági ôröket,plusz beülsz egy Ladaba egy S7-es utàn?
#12:
tudod te milyen azaz informatika? :)
én főállásban dolgoztam minimálbérért, mellette havi 1-2 megkeresésem volt 1.5-2x annyi pénzért, amiket párhuzamosan is tudtam volna csinálni...
biztonsági őrként MUNKAIDŐBEN tudnék kb 2x annyit keresni mint az ottani fizetésem...és akkor még nem hajtok 1000-el, csak nyugisan dolgozok...
ez akár otthonról "munkanélküli" ember is végezheti, ha ért hozzá...
22F
na akkor tudod, hogy attól mert valaki főállásban nem informatikus, mellette rengeteg pénzt tud csinálni belőle :)
22F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!