Ilyen személyiséggel nem érdemes multihoz menni, igaz?
Januárban végzek az egyetemen, életem első "igazi" munkahelyét keresem (most részmunkában dolgozom). Úgy látom, a legtöbb lehetőség multinál lenne, sőt hétfőn kezdtem önéletrajzokat küldözgetni, és kedden máris telefonáltak 2 helyről, csütörtökre és péntekre le is beszéltem állásinterjút.
Viszont ahogy egyre többet olvasgatok a multikról, és ahogy hallgatom, amit az ilyen vállalatoknál dolgozó ismerőseim mondanak, egyre inkább elmegy a kedvem. Szerintem nem nekem való munkahely lenne, és rövid időn belül kikészülnék. Egyetértetek ezek alapján?
- Mindenen szorongok és stresszelek. Ez gyerekkorom óta így van, pedig kitűnő tanuló voltam, egyetemen is jó eredményekkel végeztem, de nagyon sokat stresszeltem mindenen, és minden kis kudarc (akár egy rosszabbul sikerült prezentáció) miatt sokáig idegeskedtem.
- Nem vagyok üzleties szemléletű, gazdasági dolgokhoz nem konyítok. Noha a legtöbb, általam kilesett álláshoz ezt nem is kérik (idegen nyelvek kellenek), gondolom átszövi a mindennapokat, hogy itt minden a gazdasági versenyről szól.
- A munkámat precízen, lelkiismeretesen végzem, igyekszem a legjobb tudásomat nyújtani. Viszont nem tudnék a "cégnek élni", mert van nekem saját magánéletem, párkapcsolatom, hobbim. Szeretném tudni, mikor van szabadnapom, és nem szeretnék folyamatos készültségben élni, hogy bármikor behívhatnak a munkahelyre. És nem szeretnék este 8-ig dolgozni, ha 5-ig szól a munkaidőm. Akkor sem, ha fizetik a túlórát.
- Nem vagyok egy nagy társasági ember. Vannak jó barátaim, de új emberekkel mindig kicsit nehezen ment az ismerkedés, és nem is vagyok pörgős, bulizós, inkább a csendesebb programokat szeretem.
- Nem lebeg a szemem előtt, hogy nagy karriert akarok, nem akarok minél feljebb jutni a ranglétrán. Azt akarom, hogy legyen egy biztos megélhetésem, még ha luxusra nem is telik belőle, és később majd családom, a gyerekeimnek meg tudjam adni, amire szükségük van. A munkahelynél pedig többet számítana a pénznél (persze azért egy minimum szint felett), ha nyugodtabb légkörben dolgozhatnék, és némi szabadidőm is maradna.
Ezek alapján szerintetek mennyire bírnám egy multinál? Szerintem nem nekem való, de kicsit el vagyok keseredve, mert egy hónapja bújom napi szinten az álláskereső portálokat, és szinte csak multinál találok olyan munkát, amihez rendelkezem a feltételekkel. Multis hirdetésből minden nap látok 3-4 újat, ahova tudnék jelentkezni, de másfajta állásokból alig...
Szerintem te csak bexari vagy. Nem is dolgoztál még a szakmáddal, de már ismerősi alapokon visszakozol es idegeled magad. Menjél el szépen dolgozni, ha felvesznek, és szerezz tapasztalatot, akkor is ha az csak fél év lesz, vagy három hónap.
Ne keresd a kifogásokat, vagy örökre ilyen besz@ri maradsz.
En sem akartam itt meg ott dolgozni, de végül muszáj volt, és sok tapasztalatot szereztem vele, pl munkahelyi stressz kezeles kapcsan. :) Mire megtaláltam az álom melóhelyet, már túl voltam 4 munkahelyen.
Ezt nem tudhatjuk. A puding próbája az evés.
Ne haragudj, de csak most bukkantam erre a kérdésre!
Hogy alakult a helyzet azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!