Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit szólnátok a munkahelyen...

Mit szólnátok a munkahelyen ha kapnátok a túlórákra 80 ft-ot (nem 800-at! ) óránként?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen nekem is másoknak is rengeteg túlóra van kifizetetlenül. A túlórát nem magunktól vállaljuk az kötelező, de fizetni meg nem fizetnek csak ígérgetnek majd majd.

Persze feketén megy a dolog, ahogy az lenni szokott.

Mivel már nekem is meg másoknak is összejött 100 feletti túlóra így kezdett paprikás lenni a légkör.

Na a végvezető nagy kegyesen közölte: kapjuk a túlórapénzt! Egyben.

Nekem havi 30 túlórám volt (40 óra egy szabvány hét vagyis havi szinten egy hetet kb dolgoztam pluszban), 4 hónapja vagyok itt egy fillért se kaptam eddig, tehát 120 túlóra volt.

Kaptam tessék kapaszkodni 10.000 ft-ot a 120 órára.

83,3333 FT /óra a díjam a cég szerint. Ennyit ér nekik a munkám, de mások is hasonlót kaptak!

és még én a naiv barom megkérdeztem: ez csak egy részlet? Vagy mi a búbánat ez?

Nem ez az összes. 4 hónap túlórára 10.000.

Nem tetszik? Hát ez van, akkor el lehet menni.

83 ft egy órára!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magyarország 2015!

És még tenni se tudok semmit, mert a túlórák feketén voltak semmi papíron nincsenek, és kérem ne jegyezzük meg hogy akkor minek vállaltam így el feketén. Azért mert ha nem vállaltam volna, másnap nem kellett volna menni.

2015. dec. 7. 08:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%
Állati unalmas már, hogy nekünk bégetsz folyamatosan. Nem mi vagyunk a munkaügyi hatóság.Ha nem tetszik, otthagyod. Ha tetszik, szopsz tovább. A te döntésed.
2015. dec. 7. 14:30
 12/19 anonim ***** válasza:
#8 Magyarul alapvetően kiszolgáltatott helyzetben vagy, ezért megtehetik, hogy kihasználnak. Nem tudom, hogy milyen tanácsot vársz.
2015. dec. 7. 14:42
 13/19 anonim ***** válasza:
66%
Hagyd ott a g*cibe a céget. Mondjuk én túlórapénzt sem kapok.
2015. dec. 7. 19:00
 14/19 A kérdező kommentje:
Miért én kapok? Mert óránként 80 ft-ot ne tekintsünk pénznek.
2015. dec. 7. 19:10
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nevetséges és felháborító, ne túlórázz, ha teheted. Keress egy olyan munkahelyet, ahol nem elvárás.
2015. dec. 7. 20:02
 16/19 anonim ***** válasza:
Te vagy a hibás. Hagyod hogy kihasználjanak. Aztán közben másra van hárítva a hiba, tipikus szar magyar mentalítás !
2015. dec. 9. 01:22
 17/19 A kérdező kommentje:

Hagyod hogy kihasználjanak.

Jó. Mondd mit tegyek és megteszem! Bármit.

De feltételem hogy az állásom nem bukhatom el.

Így gondolkozz.

Vagyis olyna tanács hogy ne túlórázzak csapjak az asztalra stb ilyet ne is adj.

Más farkával könnyű ám a csalánt verni.

2015. dec. 9. 08:20
 18/19 anonim ***** válasza:

#17: Feltételezem, hogy nem magasan képzett munkaerőt igénylő munkakörről van szó, tehát esélyed sincs, hogy te diktáld a feltételeket. Nem lehet értelmes tanácsot adni, mert ezáltal teljesen kiszolgáltatott helyzetbe hoztad magadat.

Esetleg tanulni lehet, hogy a következő helyen már ne így álljanak hozzád. Más ötletem nincs.

2015. dec. 9. 10:28
 19/19 anonim ***** válasza:
75%

Ha valaki görcsösen ragaszkodik az állásához, bármit megtenne, bármilyen szart bevállalna, csak hogy megtarthassa, azon nem lehet segíteni, keményen ki fogják használni.

Persze ha szakképzetlen vagy, akkor nyilván a ragaszkodás nagyobb mértékű, ez természetes, de ilyenkor is van egy határ. Szerintem ezt a határt már te túllépted a görcsös ragaszkodással. Mindig lehet másik munkát találni, és remélhetőleg ennél jobbat is.

De ha nem akarsz, nem kell. Nincs jó tanács, dolgozz ingyen, használjanak ki, panaszkodj minden nap a szar munkádra. De legyél boldog, hogy van állásod.

2015. dec. 9. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!