Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti mennyit kérnétek ezeken felül?

Ti mennyit kérnétek ezeken felül?

Figyelt kérdés

Saját személyautóval szállítanék rendszeresen(szinte minden hétköznap) 2 személyt, hosszabb távokra(akár napi 4-600 km is lehet). Fizetnék az üzemanyagot, ellátásomat ilyesmit, és ezen felül napidíjat is.

Ti mekkora napidíj fejében vállalnátok el, ha ugye vesszük azt, hogy az autó még kopik, és ha valami szervízköltség merül fel, azt már neked kell állnod?

2015. dec. 4. 13:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

66%-os hallod, ne csinálj már magadból nagyobb hülyét, mint amilyen vagy...

Amortizáció = az autó értékcsökkenése + a szervízköltség! Mert ugye egy havi 10,000 km-t futott autó nem fog sokáig menni szervízelés nélkül...

Az a 35-40 ft valószínűleg nem is fedezi egy új autó életciklusát. Csak, hogy megértsd mielőtt megint össze vissza írsz hülyeségekből egy oldalt:

Már kiszámolták ezt sokan. Ebben a cikkben pl. le is lehet tölteni egy viszonylag pontos kalkulátort, csak értelem szerűen ki kell tölteni. Nos, én kitöltöttem. Kiadott 20 ft / km ÚGY, hogy az alábbiakkal nem számoltam:

- Adók

- Biztosítások

- Parkolási díjak, autókozmetika és bármilyen extra a kocsihoz

- Bármilyen bírság, gyorshajtás, stb.. (ami évi 120,000 km-rel eléggé elkerülhetetlen)

- Bármilyen önköltséges baleset vagy CASCO önrész

- Illetve úgy számoltam, hogy a világ legjobb autója, mert nem romlik el rajta a 350,000 km alatt semmi, csak kötelező szervíz (ami persze megint non-szensz)

Az meg továbbra is nonszensz hülyeség, amit összehordasz arról, hogyha gyárba dolgozna sem fizetné neki senki meg albéret és társai.. Ember, használd a fejed, nem azért van, hogy a sapka ne csússzon a nyakadra... Az albérletet meg a boltba járást MAGADÉRT teszed, ezért a TE KÖLTSÉGED. Míg a kérdezőtől azt várják el, hogy a SAJÁT KOCSIJÁT használja a MEGBÍZÓJA ÉRDEKÉBEN. Remélem így már érthető a különbség.

2015. dec. 4. 20:24
 12/19 anonim ***** válasza:

Oh csak a link maradt le:

[link]

2015. dec. 4. 20:25
 13/19 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat :)

felmerült még bennem akár az is, hogy bérelt autóval próbálkozni, és kevesebb napidíjért csinálni. csak ugye ez meg ahány kölcsönző, annyi szokás. valahol csak kibéreled, és használod, aztán ha teletankkal hoztad el, úgy is viszed vissza. de biztosan van olyan is, amelyik pont az amortizáció miatt szab ki egy x km-t, ami felett már feláras a dolog, és ha megyek vele mondjuk 500 km felett, akkor már egy ezressel többe kerül a napi bérlés.

meg ugye a másik gond még itt, az a kaució, ami ugye általában 50ezer Ft is lehet. mikor felvetettem ezt a két személynek, ez a fő problémájuk, hogy hát még ha azt az 50ezret vissza is kapják, nem szeretik ott parkoltatni a pénzt :D

szóval nem tudom, gondolkodok még.

egyébként autó tekintetében egy 2007-es, 1.6-os, benzines H Astra kombiról van szó, jelenleg ~170ezer km-rel.

2015. dec. 4. 20:37
 14/19 anonim ***** válasza:

nehogy már én legyek a hülye, meg 200e km után új autót kelljen venni az általad vélt 8 milliós összegből.

nagyon el vagy tévedve, ami a való életet illeti.

egy álomvilágban élsz.

ezért írtam, hogy "nem így működik", amin megakadtál.

tetszik, nem tetszik, a munka világa NEM így működik.

a kutya nem fogja alkalmazni ilyen elvárásokkal.

de te erősködj csak tovább, meg kezdd el kínálni a szolgáltatásodat ezen az áron, aztán jól körberöhögnek. akkor majd jöhetsz a cikkeiddel meg az okosságaiddal, de abból nem veszel kenyeret.

ha így árulnád magad, ahogy előadod, rövid úton éhenhalnál.

2015. dec. 4. 20:56
 15/19 anonim ***** válasza:

- Adók

- Biztosítások

- Parkolási díjak, autókozmetika és bármilyen extra a kocsihoz

- Bármilyen bírság, gyorshajtás, stb.. (ami évi 120,000 km-rel eléggé elkerülhetetlen)

- Bármilyen önköltséges baleset vagy CASCO önrész

te most csak trollkodsz, ugye?

nem céges autóról beszélünk! egy magánszemély saját kocsija, AMIVEL dolgozik, de emellett ezzel viszi a családod is ide-oda, ezzel jár a haverokhoz, ezzel megy nyaralni, stb.

2007-es, 8 éves Astra!

se nem új, se nem luxusautó. (jó kis kocsi ettől függetlenül, de az más kérdés)

rákerestem konkrétan ezekre: 1,2 milliótól olyan 1,7-ig. jellemzően 1,5 az átlagár.

de magyarázd már meg egy ilyen értékű kocsin a 3x ekkora értékcsökkenést.

józan paraszti ész, könyörgöm!

a biztosítást NE kalkuláld bele egy munka megbízásba, mert azt AKKOR IS fizeted, ha nem nyered el az állást. ahogy írtad: a tesco-zást saját magáért teszi. hát a biztosítást se a munka miatt fizeti ki, apukám!

parkolási díj: NEM kell belesámítani, egyrészt jó eséllyel nincs is, ha hozni/vinni kell embereket. ha meg van, leírta, hogy az ilyen jellegű költségeket fizetik, nem neki kell állni. de azért számoljuk csak fel duplán, ki kis magyar szokás, ugye?

Bírság, gyorshajtás? Hát te hülye vagy. Nehogy már az autózott km-ektől függjön, hogy valaki szabálytalankodik-e vagy sem! Semmi köze hozzá. A sebességhatár nem ajánlás, hanem szabály. Be kell tartani. Ha nem tartod be, magadra vess, de milyen jogon fizettetnéd ki ezt mással???????? Ember, normális vagy? Te vezetsz, te döntesz, te léped túl a sebességet, és fizesse ki a megbízód? Van, aki a szomszéd utcába megy át, és tojik a 30-as táblára, de van, aki minden nap autópályán közlekedik, és mindig betartja a szabályokat.

Adók: akkor is van, ha nincs munkád. megint emész rossz irányba, aminek semmi köze a munkához, ne akard már megfizettetni másokkal a te adódat!

baleset: szintén: mi köze ahhoz a megbízódnak, hogy te okozol balesetet? tehát ha konkrétan te vagy a hibás: nem veszel észre valamit, beleszaladsz, fizetned kell. NEM a más hibája, nem a más költsége.

Nonszensz minden, amit írsz. Jó hogy nem már belekalkulálod a csajod karácsonyi ajándékát, meg a 10 év múlva születendő gyereked pelenkájának árát. D ha már ilyen nonszensz dolgokat írsz, akkor szerintem még jó ötletet is adtam neked. Kezdj el ezen gondolkozni, mert a pelenka az rohadt drága ám!

2015. dec. 4. 21:08
 16/19 anonim ***** válasza:

ez a cikk... vicclapból másolták ki?

komoly egy oldal ez a kiszámoló.

2015. dec. 4. 21:09
 17/19 anonim ***** válasza:

csak az általad írt összegekkel számoljunk.

itt van ez a kocsi, ér 1,5 milliót.

elvállalja a munkát, kap érte havi 150 ezres bért. emellett nem költ üzemanyagra, mert fizetik, és még enni is kap.

fizetik az amortizációt, a te összegeddel és km-kalkulációddal: megy havi 10 ezret, évi 120 ezret, 2 év alatt 240 ezret.

a bérén felül erre a 240 ezer km-re megkap 9,6 millió ft-ot. Talán ha volt is szerelőnél a kocsi ezzel-azzal, és 8 éves kocsi szervizköltsége nem éri el a 9,6 milliót. Szerintem még az aprót (600 ezer) se.

2 év alatt leamortizálta a kocsit, a bére egész jó volt, abból élt, tehát szerzett 2 év alatt majd 10 milliót csak úgy.

Vesz újra egy 8 éves kocsit ismét 1,5 millióért, esetleg költ is rá. És folytatja tovább ezt a tevékenységet, mert bevált.

Te vágod, hogy ez 7-8 millió ft TISZTA HASZON sofőrködésből??????? 2 év alatt????????????????

Te komolyan ennyire hülye vagy, hogy 2 év alatt ennyi szervizköltséget bárki kifizet neked egy 8 éves autóra?????????? és még te osztasz le engem????

kérdező, remélem te is utánaszámoltál, vagy követted ezt az agymenést.

2015. dec. 4. 21:15
 18/19 A kérdező kommentje:
igen, köszönöm :)
2015. dec. 4. 21:23
 19/19 anonim ***** válasza:

Kiindulónak nem rossz ez a 7, bár én még kicsit feltornáznám, gumicserékre, olajcserékre hivatkozva, hiszen minél többet mész, annál gyakrabban kell. Ezek jobban "kézzel fogható" és megérthető dolgok, mint az amortizáció, amit nem lehet normálisan kiszámolni.

Úgy kalkulálnék a bérrel, hogy napi 2ezret le tudjak tenni csak az autó költségeire. Ebből kb futja a folyamatos szerviz és idővel egy autócsere is.

Próbáld kihozni a maximumot, de szerintem a 7 is súrolja az elfogadható kategóriát (főleg hogy kapsz ellátást, ami minimum egy ezres pluszban)

2015. dec. 5. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!