Kérnétek plusz pár hó végkielégítést a helyemben? Ha igen, havit és hogy adjam elő?
Figyelt kérdés
7 év után építenek le. Az alatt mindent ígértek, de csak 10-10.000 forintokat emeltek évente. Menedzserek munkáját végeztem az ő bérük tizedéért. Bizonyítékaim vannak munkatörvénykönyv és büntetőtörvénykönyv sértő üzelmeikről.2014. jan. 15. 17:31
1/7 anonim válasza:
Nem, elég szánalmas így utolag, akkor kellett volna szólni. Úgysem adnának csak magadat égetnéd.
2/7 anonim válasza:
Nem kérnék. Balek voltál, hogy több munkát végeztél, rossz munkakörülmények között, kis pénzért, ez van. Annyi jár, amennyi a munka törvénykönyvben le van írva. (3 hónap talán?)
3/7 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy közösmegegyezést akarnak, szóval, szerintem ilyen esetben megegyezés kérdése... Nem hiszem, hogy bármit veszthetek, ha megpróbálom... Szerintem, érthető, hogy amíg ott dolgoztam, nem akartam fenyegetőzni, de így hogy elküldenek, fizessenek többet, ha már amíg ott dolgoztam, csak hitegettek.
2014. jan. 16. 06:51
4/7 anonim válasza:
Közös megegyezés esetén még végkielégítés sem jár.
5/7 A kérdező kommentje:
Nálunk a közös megegyezésnél azt fizetik, ami végkielégítésként járna, csak hogy írják alá az emberek a közös megegyezést. De én csak úgy akarom aláírni, ha fizetnek plusz pár hónapot...
2014. jan. 16. 10:22
6/7 anonim válasza:
Közös megegyezés esetén a jogszabályok értelmében nincs végkielégítés, amúgy rendes munkáltatói felmondás esetén 7 év után jár a jogszabályok szerint bár ez munkáltató függő pár hónap végkielégítés, ennek utána nézhetsz a neten is. Amennyiben leépítés történt semmiképp ne menj bele a közös megegyezésbe, csak a felmondásba, ha azzal érvelnek hogy jobb lesz a közös megegyezés mert majd a következő munkáltató látja, ez se igaz mert nem látja:) Úgyhogy ami jár az jár, ezt nem kell kérni evidens hogy mondjanak fel mert akkor megkapod, ha nem irány a munkaügyi főfelügyelet.
7/7 anonim válasza:
"amúgy rendes munkáltatói felmondás esetén 7 év után jár a jogszabályok szerint bár ez munkáltató függő pár hónap végkielégítés, "
Ez egy nagy baromság.
legalább 3 év esetén egyhavi,
legalább 5 év esetén kéthavi,
legalább 10 év esetén háromhavi,
legalább 15 év esetén négyhavi,
legalább 20 év esetén öt havi,
legalább 25 év esetén pedig hat havi távolléti díjnak megfelelő összeg jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!