Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg minden multinál...

Tényleg minden multinál ekkora a hajtás?

Figyelt kérdés
2 éve dolgozom a kereskedelmi szférában logisztikusként. Ez az első munkahelyem, így nincs viszonyítási alapom, hogy máshol mi, hogy működik. Az elmúlt időszakban teljesen kimerültem, néha azt sem tudom mihez fogjak hozzá, de mindegy is, mert úgyis csörög a telefon, és ismét nem haladok semmivel. A munkaidőm után még 2 órával simán bent szoktam lenni, ha nem, akkor hazajövök vacsorázni és itthonról folytatom... És szinte minden egyes kollégám ezt csinálja. A minap besokkaltam kicsit, és kérdezgettem 1-2 kollégát, hogy minek ülünk itt, miért csináljuk. Az volt a válasz, hogy, mert máshol sem lenne jobb, mindenhol ennyi munka van, ezt kell szeretni. Egy másik válasz: itt legalább rendesen be vagyunk jelentve, és mindig rendben megkapjuk a fizetésünket. Ez tényleg igaz, de az valóban normális, hogy rendszeresen túlórázni kell?
2015. nov. 26. 22:34
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy karácsonykor sehol nem unatkoznak, de viszonyításképpen: 5-ig van a munkaidőm, most, azaz fél 8- kor indulok haza, ez megy 2 hónapja minden egyes nap. És napközben nem normális tempóban dolgozom, hanem folyamatosan kapkodok, hogy legalább valameddig estig eljussak. A nyár a "leglazább" nálunk, akkor általában 6-ra már tudok végezni, azaz naponta "csak" 1 túlórám van. Nem akarom elhinni, hogy ez a normális ebben az országban, ha meg igen, az rendkívül elkeserítő...
2015. nov. 27. 19:48
 12/12 anonim ***** válasza:

Én Németországban dolgozom multinál. Ismerőseim azzal riogattak, hogy Németországban bevett szokás a túlórázás. Saját tapasztalataim viszont meglepőek, 16:59-kor már sokan húzzák kabátjukat.

Sok függ a csoportvezetőtől, az enyém nagyon rendes, nem basáskodik. Rugalmas, elenged, ha időpontom van valahova.

A munka: adminisztráció, pötyögés egész nap a számítógépen. Dög unalmas, de jobb, mint például benzinkúton dolgozni...

Márciusban, a pénzügyi év zárásakor előfordul, hogy elvárják, bejöjjünk két szombaton, de azokat extrákkal együtt kifizetik.

S persze a személyiség is fontos, hogyan osztod be az idődet, mennyire stresszelsz...

2015. dec. 22. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!