Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg minden multinál...

Tényleg minden multinál ekkora a hajtás?

Figyelt kérdés
2 éve dolgozom a kereskedelmi szférában logisztikusként. Ez az első munkahelyem, így nincs viszonyítási alapom, hogy máshol mi, hogy működik. Az elmúlt időszakban teljesen kimerültem, néha azt sem tudom mihez fogjak hozzá, de mindegy is, mert úgyis csörög a telefon, és ismét nem haladok semmivel. A munkaidőm után még 2 órával simán bent szoktam lenni, ha nem, akkor hazajövök vacsorázni és itthonról folytatom... És szinte minden egyes kollégám ezt csinálja. A minap besokkaltam kicsit, és kérdezgettem 1-2 kollégát, hogy minek ülünk itt, miért csináljuk. Az volt a válasz, hogy, mert máshol sem lenne jobb, mindenhol ennyi munka van, ezt kell szeretni. Egy másik válasz: itt legalább rendesen be vagyunk jelentve, és mindig rendben megkapjuk a fizetésünket. Ez tényleg igaz, de az valóban normális, hogy rendszeresen túlórázni kell?
2015. nov. 26. 22:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Attól függ, sok helyen csak szeptembertől decemberig van nagy hajtás.
2015. nov. 26. 22:45
 2/12 anonim ***** válasza:

Értelmes munkakörben szerintem igen, ugyanazt tapasztalom, mint te, pedig "csak" pénzügyi asszisztens vagyok, most is nekiültem egy munkát még megcsinálni, megvolt fél óra alatt, de bent egyszerűen mindig volt valami apró szarság, ami miatt halogattam.

A trükk az, hogy vagy imádod annyira, hogy hajtasz tovább vagy pedig olyan pénzt kapsz, ami miatt megéri nyomni.

2015. nov. 26. 22:49
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen, a karácsonyi időszak a legrosszabb nálunk is, az év többi rèszében azért kevesebbet kell túlórázni. De akkor is feszített a tempó, csak néha kapunk egy kis levegőt.
2015. nov. 26. 22:55
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez kb. szeptember vége óta megy, leginkább a s**glyukamon keresztül veszem már a levegőt, remélem januárban le lehet ereszteni egy kicsit. Főnököm annak idején szintén nagy multinál volt, na ott hajnalig nyomták a melót a havi zárás idején... SZóval ez ilyen.
2015. nov. 26. 23:01
 5/12 anonim ***** válasza:
de most arra vagy kíváncsi, hogy máshol ezen területen ugyanilyen-e vagy úgy összességében?
2015. nov. 27. 00:38
 6/12 A kérdező kommentje:
Főleg ezen a területen, mert ha váltanék, nyilván hasonló munkakörben tudnék elhelyezkedni, de általánosságban is érdekel.
2015. nov. 27. 07:14
 7/12 anonim ***** válasza:
Igen, minden profitorientált cégnél hajtás van.
2015. nov. 27. 10:45
 8/12 anonim ***** válasza:
hát én bankban dolgozom (back office) anyukám és barátnőm viszont a kereskedelemben... azért szerintem más nagyságrend a hajtás foka és minősége.. kereskedelmben ha lehet soha nem szeretnék dolgozni.. ha úgy alakulna, akkor inkább raktáros vagy vagyonőr, mintsem bármi egy kereskedelmi cégnél
2015. nov. 27. 14:09
 9/12 anonim ***** válasza:
#8 Vagyonőr szerintem ne akarj lenni.
2015. nov. 27. 14:59
 10/12 anonim ***** válasza:
Mindenhol ez van év végén, közigben is. A multicég az multi, kereskedelemben év vége, karácsony, azért. Közigben szintén év vége.
2015. nov. 27. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!