Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez hogy történhet meg? Miét...

Ez hogy történhet meg? Miét ilyen szemét a munkaügyi központ és a kormány?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem az Ifjúsági Garancia Alap programba, tanfolyamot tudtak nekem biztosítani. Biztosítottak arról, hogy megkapjuk a nettó 52,000Ft-ot.

Erre megkaptam 11-én három napi bért, és 5470Ft... Azaz 37000Ft körül egy hónapban nettóra. Hogy adhatnak ennyit?! Párom is megkapta annó a közmunkabért tanfolyamra, most miért nem?!

2015. nov. 14. 20:49
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
74%
Most akkor jól látom a helyzetet hogy elküldenek tanfolyamra, és még fizetnek mellé 37.000 Ft-ot? A rohadt szemét banda... :D
2015. nov. 15. 06:22
 12/33 anonim ***** válasza:
7%

" egy "informatikus"

papir egy nevenincs intezettol

ugyszinten piackeptelen"

Info téren nem lehet nagyon melléfogni, már ha fõsulirol és nem egy okjrol van szo.

2015. nov. 15. 08:25
 13/33 anonim ***** válasza:
69%

Komolyan, ilyen szemétséget még nem is hallottam... Azért gondolkozz már el! Tanulhatsz egy szakmát, amiért mások súlyos tízezreket fizetnek, te meg még pénzt is kapsz érte. Valóban felháborító! Ha ennyire nem tudod megbecsülni a jó dolgodat, akkor ott is hagyhatod, aztán igényelheted az FHT-t, ami 22800 Ft, de cserébe b...hatod otthon a rezet, nem kell érte semmit sem csinálni. Már amennyiben egyáltalán jogosult vagy rá...

Szerintem sokan örülnének, ha bejutnának egy ilyen munkaügyis tanfolyamra - amikor munkanélküli voltam, én is örültem volna, és az sem érdekelt volna, ha egy kanyi vasat sem fizetnek, csak tanulhassak. Add át inkább a helyedet egy olyannak, aki jobban meg tudja becsülni a dolgokat, és jobban meg is érdemli a lehetőséget, mint te. Elég abszurd, hogy amiatt siránkozol, mert kevés pénzt kapsz azért - tanfolyami részvétel -, amiért normál esetben neked kellene fizetni.

2015. nov. 15. 09:21
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

olyan nincs, hogy nem kapsz szerződést. a munkaügyisből is kapnod kellett hatósági szerződést, 3 példányban kell aláírni, amiből 1 a tiéd. aztán a képző felé lévő szerződésről ugyanúgy kell lennie saját példánynak. valamit nagyon félrenéztél szerintem.

a hatósági szerződésben az szerepel, hogy a keresetpótló juttatás a közfoglalkoztatási bér 100%-a, de maximum 79.155 Ft.

2015. január 1-jétől a közf. bér 6 órára(mert akkor ezek szerint ennyi napi óraszámban vagy tanfolyamon) bruttó 59.366 Ft, nettó 38.855 Ft.

szóval nincs ezzel semmi gond.

ha 8 órában vagy tanfolyamon, akkor lenne br. 79.155, vagyis nettó 51.847 Ft.

2015. nov. 15. 10:16
 15/33 A kérdező kommentje:
A szerződést postán küldik ki, mert alá kell írnia a főmuftinak. Ennyi. És még semmit nem kaptunk.
2015. nov. 15. 11:05
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
úgy már érthető. akkor majd megkapod, de a lényeg, hogy 6 órás szerződésed van, és azért ennyi a pénz.
2015. nov. 15. 11:09
 17/33 anonim ***** válasza:
40%

ó dehogy is nincs olyan, hogy valaki nem kap szerződést!

aki ilyet írt, az hol él?

ez teljesen általános, nem ritkaság.

jól írták előttem, nettó bér nem lehet semmiféle szerződésben, mert lehet, hogy olyan adókedvezményt fogsz igénybevenni, ami módosítja az összeget. mindig, minden esetben, mindenhol a bruttó bér a hivatalos, a nettó pedig a dolgozó személyes körülményeitől függ.

2015. nov. 15. 11:31
 18/33 anonim ***** válasza:
47%

Én meg fizetek havi 20.000 ft-ot úgy, hogy első szakmám, de állambácsi nem támogatja.

Gondolkozz már el picit a helyzeteden...

2015. nov. 15. 18:17
 19/33 A kérdező kommentje:
Ja, és akkor mi van, ha másik kirendeltségről - püspökladányi -, jött valaki erre a szakra, és ő megkapja az 52e.-t? Míg a debreceniek nem?!
2015. nov. 26. 08:45
 20/33 A kérdező kommentje:
Na, erre senki nem tud okosat mondani, mi?!
2015. nov. 28. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!