Nem annyi fizetést kaptam mint amennyit kellett volna. Teendő?
Másfél hónapig dolgoztam egy cégnél. Papíron minimálbért és napi 8 órát írtak, de megbeszéltük, hogy napi 10 órát fogok dolgozni bruttó 130 ezerért + 18.000 nettó pénzért amit az ebéd helyett választottam, tehát 110.000 forint körül kellett volna, hogy kapjak. Én megbíztam bennük, hogy papírra mást írtak, gondoltam fizetnek rendesen.
A jelenléti ívet napi 8 órára kellett írnom, de viszont van egy kamera (nem az ő tulajdonuk) ami bizonyítaná, hogy 10 órát kellett dolgoznom. Rádásul volt, hogy hétvégen túlóraztattak. A lényeg, hogy ma, 12-én kaptam fizetést, és minimálbért..... Tehát nem hogy az ígért töbletet nem kaptam meg, de a napi 2 óra túlórát sem, a hétvégi túlórát sem és az ebédpénzt sem ( a többieknek ételfutár szállított). Ilyenkor mi a teendőm? Mindenképp perre szeretném vinni, mert gusztustalan ahogy kihasználtak. Napi 10 órát dolgoztattak, amikor 8-at fizettek minimálbérrel. Ráadásul ezt kb 3-4 emberrel előttem is megtették. Kihez forduljak ilyenkor?
"Tisztelt Bíró Úr! Az úgy volt, hogy a
Pistával megegyeztünk abban, hogy
közösen fogunk adót csalni, emiatt
kamu szerződést és jelenléti ívet
írtunk, de Pista nemcsak az államot,
hanem engem is átb____tt."
Ez jóó!! Milyen igaz :))))
Az a dühitõ ebben, hogy pl engem és sokunkat multiknal az utolso fillerig legalisan fizetnek ki, miattam igy kb havi 185 ezer Ft megy állambácsinak, sokan mások, a kerdezo is, még néhány tizezressel sem akarnak a közösbe beleadni - miközben a legnagyobb hanggal szidjak az államot, hogy rossz a rendorseg, nem jo az egeszsegugy, rosszak az utak blablabla... De mibol legyen jo ha mindent okosba csinalsz?
Sajnos a céghez már nem mehetek vissza:-)
Ki akart cinkostárs lenni? Mert 8 órára bejelentettek és 10-et dolgoztattak velem mert nem jöhettem el? Gondoltam azt a napi 2 órát elszámolják legálisan túlórának. Engem ez bosszant nem az, hogy többet ígértek. Csak akkor dolgozhattam volna napi 8 órát a 10 helyett +a hétvége..... Ez idegesít, hogy ingyen túlóráztattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!