Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tudnátok nekem definiálni a...

Tudnátok nekem definiálni a munkáltatói erőfölény fogalmát?

Figyelt kérdés

Ez azt jelenti hogy a cég azt nyom le a dolgozói torkán amit akar mert tudja hogy azok úgyse mennek el úgyse tesznek semmit mert annyira kell nekik az állás? És na netán el is megy egyik másik nem számít másnapra pótolják?

A cég tudja hogy talál embert így nem érdeke hogy egy dolgozót aki jogos követelésével él (pl szabadság) kielégítse-inkább ráförmed hogy kussolj vagy repülsz?

Hiszen tudja ő nem veszíthet-de a dolgozó annál többet?

Bíróság ugyan.

Ezt jelenti?

2015. nov. 9. 12:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Pontosan ezt jelent!
2015. nov. 9. 14:17
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez valóban az. Annyit azért hozzátennék, hogy nem tud minden munkáltató minden munkavállalóval szemben ilyesmivel élni. Mert vannak olyan munkavállalók is, akiktől egy munkáltató nem szívesen válik meg, sőt.
2015. nov. 9. 14:26
 3/3 A kérdező kommentje:

Hát nem mondtam hogy munkavállalói erőfölény nem létezhet!

Pl egy színész aki olyan fontos lehet egy adott stáb/színház stb számára hogy nélküle megáll az élet szó szerint-vagy egy szerkesztőség vezető újságírója. Ott meg ő diktál.

De azért a való életben inkább a munkáltatók diktálnak.

2015. nov. 9. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!