Hogyan alakul a felmondási idő ha nem vettem még ki a szabadságomat amit ki kell adni a cégnek és több szabim van mint amennyi a felm. Időm? A cég ragaszkodik a ledolgozáshoz-de mit dolgoznék le?
Dec.1-el adom be a felmondásom. A cég ragaszkodik a 30 nap felm időhöz ami az 1 éves jogviszonnyal jár. Oké, de eddig egy nap szabit se vettem még ki, és időarányosan távozás előtt ki kell adni a szabit is, pénzben nem váltható meg. Benn van 26 nap szabim, és dec 1-el megyek el, tehát alig pár nap vonható le az időarányosság miatt.
30 nap felm idő az naptári nap és nem munkanap. 30 napban van 20 munkanap de nekem ennél több szabim van eleve. Tehát nemhogy dolgoznom nem kell, hanem még marad is napom amit már ki se vehetek mert nincs mikor. Ezt, és csak ezt lehet a cégnek kifizetni.
Ennek fényében nem értem, a cég milyen ledolgozandó napokról beszél? Eleve a 30 nap felm idő felére fel szokták menteni a munkavállalót a munkavégzés alól, a cég max azt döntheti el hogy hogyan állítja össze a 30 nap felét ledolgozandóként.
De esetemben még ez se játszik hiszen az egész felm időt szabin kell töltsem.
Ki tudja rosszul-én vagy a cég?
Vagy tudja a cég is hogy igazam van csak próbál hülyének nézni és átverni?
Ki kell adnia azt a részt, amivel te rendelkezel, ezen a felmondás nem változtat, #8-as válaszoló rosszul tudja.
Persze már nyáron is ki kellett volna adnia, amikor kéred, nem is értem, miért nem erősködtél. Meg is halnék, ha egész nyáron egy rohadt szabadnapom nem lenne...
miért nem erősködtél.
Nem érted miért nem? Na akkor elmondom. Mert ha erősködtem volna másnap lehet nem kellett volna bemenni.
Ezért.
De ez már nem szempont: van új állás.
ez így van!
Már mi van így? Állítólag van 7 napom amivel én rendelkezem. Azt ugye nyáron is oda kellett volna adják ha kérem, és én kértem írásban. Aztán szartak a pofámra.
A lényeg: Ha "szartak" a pofádra, akkor szabályt sértettek. Főleg, ha a szabadság igényedet 15 nappal előtte bejelentetted. Ezen utólag változtatni már nem tudsz, maximum megint bepróbálkozol 15 nappal előtte, hátha most sikerül. Ha nem, akkor sem látom értelmét vitatkozni, már nem oszt, nem szoroz.
Ha a munkáltató mond fel, akkor köteles a felmondási idő felére a munkavégzés alól felmenteni, ha Te mondasz fel, akkor nem.
A ki nem vett időarányosan járó szabadságot legkésőbb a munkaviszony megszűnésekor készpénzben meg kell váltani. Ez nem választás kérdése, hanem KÖTELEZŐ!
Ha nem számol el a munkáltató Veled szabályosan, akkor panaszt teszel a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségen, ők illetékesek ilyen ügyek kezelésére.
Tehát megkapod a felmondási időre járó béredet, valamint a ki nem vett, de időarányos szabadságodra járó távolléti díjadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!