Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kérhetek ekkora fizetés...

Kérhetek ekkora fizetés emelést? Van rá esély hogy meg is kapjam?

Figyelt kérdés

Először is azzal tisztában vagyok, hogy ennyi idő után, és ekkora (arányában ekkora) emelést nem szoktak kérni.

Én most nettó 100at keresek egy tervező cégnél (műszaki), és kb fél éve dolgozom itt. De szerintem egy műszaki embernek a nettó 100 nem túl magas fizetés, de talán amúgy sem. Most szeretnék majd erről beszélni a főnökkel, és 160ra gondoltam, hogy ennyit mondok. Szerintem emelést adnának, mert megvannak velem elégedve, de kérdés hogy ez nem sok e, vagy épp ellenkezőleg kérhetnék picivel többet is?

Egyébként ez egy kis cég, viszont nagy bevétellel.

Esetleg valaki már járt ilyen cipőben? (egyébként pályakezdő vagyok)

2015. okt. 31. 10:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"Őszintén szóllva 6 év munkatapasztalat után keresek 160 ezret 2 egyetemi diplomával."

Megint a demamgóg hülyeség. MILYEN diplomáid vannak? Ez a 2 egyetemi diploma annyi információértékkel bír, mint hogy nekem szőke a barátnőm, miért csak százezret keresek...

Kérdező, közben látom, hogy villamosmérnök vagy. Angolra gyúrj rá keményen, és MOST kezdj el állást keresni, mert BP-en a kezdő fizetésednek kellene 180-200 ezernek lennie, nettóban...

2015. okt. 31. 12:45
 12/20 A kérdező kommentje:

Oks, majd most jövőhéten lesz fizetés, akkor beszélek a főnökkel, ha nem adnak többet akkor keresek mást. De akkor szerintetek mondhatok 160at? Vagy akár 180at is? Vagy ekkora arányú emelésre nincs esély?

(Azt tudom, hogy már több éve dolgozó, rendes fizetést kapó alkalmazottak nem szoktak ekkora arányban emelést kapni, de mondom én most csak 100at kapok, szóval mondhatok egy nagyobb összeget nem? )

2015. okt. 31. 12:59
 13/20 anonim ***** válasza:
Mondhatni mondhatsz, de esélytelen. Ahol 100 ezerrel kiszúrják egy mérnök szemét - komolyan miért vállaltad el- ott nem fognak ekkorát emelni. 60-80%-os emelést pedig egy normális helyen sem nagyon lehet kialkudni.
2015. okt. 31. 13:12
 14/20 A kérdező kommentje:
Oks, azért megpróbálom. De mondom, volt egy srác aki januártól októberig volt a cégnél, és 160at kapott. És ő is pályakezdő villamosmérnök volt. Ezért reménykedem, hogy lehet megadják, csak nem szeretnék se túl keveset, se sokat mondani. Ezért vacilálok hogy mit mondjak.
2015. okt. 31. 13:16
 15/20 anonim ***** válasza:

Bocs, de villamosmérnökként (kezdőként is) nettó 100k konkrétan vicc, de még 160k is az. Oké, hogy kis cég, de még itt is illene 180-200 nettó körül keresned, ha csak nem vagy nagyon kókler (de gondolom nem). Multiknál meg nettó 250-300 között leeht kezdőként keresni (de mindenképpen minimum 200), szóval a helyedben megfontolnám a váltást, ha csak nem ragaszkodsz ehhez a helyhez valamiért nagyon.

Ja és nyelvtudás, igen, nem tudom a "társalgási szint" pontosan mit takar, de az angolt illene profi-közelire felhúzni + esetleg még egy nyelv (német/francia) használható szinten, ez eléggé megdobja az esélyeidet és a fizetésedet nem csak ebben a szakmában, hanem úgy általában is.

2015. okt. 31. 15:15
 16/20 anonim ***** válasza:
Menj el valami multihoz. Szerintem a MOL-nál van GROWWW felvétel talán még. Ott kezdőként ennek a dupláját megkeresed + cafeteria. Nehogy szaros 100-ért csinálj már bármit is.
2015. okt. 31. 17:51
 17/20 anonim ***** válasza:

Ne viccelj már villamosmernokkent 100 ezerert!! Betanitott munkas keres ennyit nem egy villmernok. Surgosen keress mast vagy kerj brutalis emelest. Gyakornokkent, akár diploma nelkul lehet netto 200-at keresni a te szakmadban.

Szoval a 160 is nagyon keves!! Nyugodtan kerj tobbet es ha nem kapod meg valts munkahelyet.

2015. nov. 1. 00:20
 18/20 anonim ***** válasza:

" Őszintén szóllva 6 év

munkatapasztalat után keresek 160

ezret 2 egyetemi diplomával."

Akkor te valamit rosszul csinalsz vagy hasznalhatatlan diplomaid vannak. Mert masok diplomazas elott 200 nettot kapnak gyakornokkent.

2015. nov. 1. 00:26
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem csinálok rosszul semmit, egyszerűen vidéken ennyire keveset fizetnek, főleg ha leragadsz az első unkahelyeden, mert nincs más a közelben. Két diplomám: vegyészmérnök és gyógyszerész, 5 éves egyetemi végzettség mindkettő. Tehát nem éppen a gagyi diploma szint egyik sem. Angolból most megyek felsőfokúzni. De voltam mostanság interjúkon Pesten 550-650 ezer bruttókat ajánlanak, így én is váltani fogok. Kérdező nem írtad, hogy pesti vagy. Pesten valóban kevés ez a fizu, főleg villamosmérnök diplomával. Nem is biztos, hogy cigánykodnék a helyedben az emelésért, kezdj el keresni más helyet.
2015. nov. 1. 20:01
 20/20 anonim ***** válasza:
oké, vannak eltérések a régiók között, de nettó 100 mindenhogy nagyon kevés. amúgymeg nyilván mobilisnak kell lenni, azt megértem, ha valaki nem akar külföldre menni, de egyik megyéből a másikba költözni, vagy felköltözni Bp-re nem egy túl nagy dolog.
2015. nov. 3. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!