Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kérhetek ekkora fizetés...

Kérhetek ekkora fizetés emelést? Van rá esély hogy meg is kapjam?

Figyelt kérdés

Először is azzal tisztában vagyok, hogy ennyi idő után, és ekkora (arányában ekkora) emelést nem szoktak kérni.

Én most nettó 100at keresek egy tervező cégnél (műszaki), és kb fél éve dolgozom itt. De szerintem egy műszaki embernek a nettó 100 nem túl magas fizetés, de talán amúgy sem. Most szeretnék majd erről beszélni a főnökkel, és 160ra gondoltam, hogy ennyit mondok. Szerintem emelést adnának, mert megvannak velem elégedve, de kérdés hogy ez nem sok e, vagy épp ellenkezőleg kérhetnék picivel többet is?

Egyébként ez egy kis cég, viszont nagy bevétellel.

Esetleg valaki már járt ilyen cipőben? (egyébként pályakezdő vagyok)

2015. okt. 31. 10:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Őszintén szóllva 6 év munkatapasztalat után keresek 160 ezret 2 egyetemi diplomával. Szerintem nem fognak emelni, örülj hogy felvettek valahova kezdőként. Dolgozz le egy 8-10 hónapot, aztán pályázz nagyobb céghez, ahová már 300-350 ezres bérigénnyel pályázz. Egyrészt keveset dolgoztál ahoz, hogy emelést kérj másrészt kis cég nem fog egy friss diplomásnak, de egy tapasztaltnak sem normálisan fizetni.
2015. okt. 31. 11:04
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Mit csinálsz pontosan és mi a végzettséged ill. melyik megyéről beszélünk?
2015. okt. 31. 11:20
 3/20 anonim ***** válasza:
16%
Nem kérhetsz. A hasznot a papa teszi zsebre, ti meg dolgozzatok csak 100 rongyért.
2015. okt. 31. 11:24
 4/20 anonim ***** válasza:

Kérni kérhetsz, csak nem fogják megadni.

Nekem a 140e-es bruttómra emeltek 25e-et, amit keveselltem a felelősséget illetően, és azt mondták, hogy örüljek, hisz ez is ~30%os béremelés.

2015. okt. 31. 11:38
 5/20 A kérdező kommentje:

AutoCAD-ben tervezek Budapesten.

Illetve van egy másik srác is, aki szintén pályakezdő csak ő már 1 éve van itt, és ő 160at kap. És már egy jó ideje ennyit kap, szóval neki se most lett emelés, feltéve hogy nem ennyivel kezdett.

2015. okt. 31. 11:57
 6/20 anonim ***** válasza:
Mérnök vagy? Nyelveket beszélsz? Ha igen, milyen szinten?
2015. okt. 31. 12:22
 7/20 A kérdező kommentje:

Igen villamosmérnök, angolul beszélek társalgási szinten.

De a cégnél pont nem érdekli őket, hogy mérnök vagyok e vagy sem, illetve hogy milyen nyelven beszéljek. A lényeg hogy megtudjam csinálni a feladatomat, és ezeket meg is tudom.

2015. okt. 31. 12:35
 8/20 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj, de jó nagy hülye vagy. Komárom-Esztergom és Fejér megyében vsgyok ismerős, de még teljesen pályakezdőknek is 230 nettó felett van a fizetése ezekkel a paraméterekkel. Sürgősen kezdj másik állást keresni, javaslom, hogy fejvadász cégen keresztül!
2015. okt. 31. 12:39
 9/20 anonim ***** válasza:

"AutoCAD-ben tervezek Budapesten."

Gépészmérnök vagy? Idegen nyelvet beszélsz?

Nettó 100-ról 160-ra esélytelen. Húzz le itt egy évet, és válts. A kezdő fizetés sajnos nagyban behatárolja egy munkavállaló mozgásterét - érdemi, jelentős fizetésemelésre csak munkahelyváltás során van lehetőséged. 2-3-4 évenként váltani kell!

2015. okt. 31. 12:39
 10/20 anonim ***** válasza:
1 év munkaviszonyt követően válts, itt nem fogsz normális pénzt kapni. Angolul meg tanulj meg rendesen, mert sok helyen baj, ha csak társalgási szinten megy.
2015. okt. 31. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!