Kérhetek ekkora fizetés emelést? Van rá esély hogy meg is kapjam?
Először is azzal tisztában vagyok, hogy ennyi idő után, és ekkora (arányában ekkora) emelést nem szoktak kérni.
Én most nettó 100at keresek egy tervező cégnél (műszaki), és kb fél éve dolgozom itt. De szerintem egy műszaki embernek a nettó 100 nem túl magas fizetés, de talán amúgy sem. Most szeretnék majd erről beszélni a főnökkel, és 160ra gondoltam, hogy ennyit mondok. Szerintem emelést adnának, mert megvannak velem elégedve, de kérdés hogy ez nem sok e, vagy épp ellenkezőleg kérhetnék picivel többet is?
Egyébként ez egy kis cég, viszont nagy bevétellel.
Esetleg valaki már járt ilyen cipőben? (egyébként pályakezdő vagyok)
Kérni kérhetsz, csak nem fogják megadni.
Nekem a 140e-es bruttómra emeltek 25e-et, amit keveselltem a felelősséget illetően, és azt mondták, hogy örüljek, hisz ez is ~30%os béremelés.
AutoCAD-ben tervezek Budapesten.
Illetve van egy másik srác is, aki szintén pályakezdő csak ő már 1 éve van itt, és ő 160at kap. És már egy jó ideje ennyit kap, szóval neki se most lett emelés, feltéve hogy nem ennyivel kezdett.
Igen villamosmérnök, angolul beszélek társalgási szinten.
De a cégnél pont nem érdekli őket, hogy mérnök vagyok e vagy sem, illetve hogy milyen nyelven beszéljek. A lényeg hogy megtudjam csinálni a feladatomat, és ezeket meg is tudom.
"AutoCAD-ben tervezek Budapesten."
Gépészmérnök vagy? Idegen nyelvet beszélsz?
Nettó 100-ról 160-ra esélytelen. Húzz le itt egy évet, és válts. A kezdő fizetés sajnos nagyban behatárolja egy munkavállaló mozgásterét - érdemi, jelentős fizetésemelésre csak munkahelyváltás során van lehetőséged. 2-3-4 évenként váltani kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!