Angliában lehet most munkát kapni? (nem London)
3 éves irodai tapasztalattal, és folyékony angollal, 25évesen, egészségesen, lehet munkát találni? Manchester, Liverpool környékén. Bármilyen munka érdekel, amiből meg lehet élni. Barátnőmmel mennénk ki, dolgozni. Milyen nettó bérekkel lehet számolni az első időkben..költségekkel.. stb.
köszi a segitséget előre is
Ne menjetek oda! - komolyan, nagyon rögös út.
Én londoni értelmiségi vagyok. Bátyám hét évet küszködött egy jó munkáért Angliában, négy városon át vezet az útja.
Sokkal inkább Írországba érdemes próbálkozni, például Dublinba. Jó UK-n belül még Skóciát nem lepték el annyira bevándorlók, és nemzetközösség béliek.
Vagy ha ezek a helyek nem tetszenek, ott van Finnország.
De csak angollal is meg lehet élni Spanyolországban, és nem is rosszul. Sok született angol ismerősöm, nulla spanyol tudással, lement szálódaiparba, vagy call centerbe - utóbbiban a magyar nyelv még előnyt is jelent.
Angolok elsősorban Európán belül külföldre Spanyolországba mennek. Sőt költőznek is szép számmal.
Liverpool most épül újra a saját válság után.
Egyet nagyon meg kell ott nézni, hány évig volt üres a lakás, ahova beköltöztök.
Elsőnek az írásával ne foglalkozz, elég badarságokat hord össze.
1. Hét év normális munkahelyet nem összehozni azt jelenti, hogy hét évig pusztán egy-két szót tudott angolul.
2. Spanyolországban semmivel se megy az angollal. Alapból Spanyolországban baromi nagy munkanélküliség van. Egy álláshirdetésre jutt legalább 20-30 spanyol. Akkor minek vennének fel olyan embert, aki nem is beszéli az ország nyelvét, pusztán a spanyolt?
3. Van Írországban ismerősöm. Igen, van sok munka ott, pusztán nem hajlandók annyit fizetni belőle, hogy normálisan meg is élj. Ráadásul nem is kisvárosban lakik, hanem Dublinban, ahol van még munka.
Kérdező: Lehet, viszont ehhez normális szintű angol tudás kell. Ami azt jelenti, hogy meg is érted mit akarnak mondani + meg is tudod értetni magadat, hogy mit akarsz. Annyi, hogy Liverpool-t elég megviselte a válság. Annyi, hogy ismerősöm mondta minél hamarabb menjetek ki, mivel egyre jobban szigorítják a rendszert.
Nem vagyok sértődős.
Felsőfokú Oxford English nyelvtudással ment ki a bátyám és egy nem akkreditált diplomával.
Mind tudjuk a britekből kb. ha százezren beszélik a Oxford English a hétköznapokban.
A jó munka meg annyi, hogy már nem akar váltani. Szabadságtól, a végkielégítésen át a felmondási idejéig mindene meg van. És egy brit léptékkel is jó fizetése.
Megjegyzem Londonban a fehér ingesek felének nincs felmondási ideje, és örülhet ha van 90 nap végkielégítése. Úgy "vicces" lehet állást keresni.
...
En keves angollal kaptam irodai munkat Londonban. De nagyon draga a lakasberles is meg a kozlekedes, ugyhogy en is gondolkozom rajta, hogy at kellene koltozni egy masik nagyobb varosba, ahol olcso a lakhatas. Csak kerdes hogy van-e ott ertelmes munka.
En is ugy kezdtem tavaly itt hogy takaritottam hotelban, de eleg megalazo munka, foleg hogy nem ezert tanultam, meg nem is birja a hatam, szoval nem szeretnek visszafele haladni, mostmar nem vallalnek el ilyen jellegu munkat. De nem tudom Londonon kivul van-e esely normalisra.
Manchester mellett en kierkezes utan harom het mulva mar dolgoztam (gyarban, de minimalbert megadtak, sot, tulora miatt az folott).
Munkalehetoseg van boven, bar allitolag karacsony utan kevesebb - nekem sikerult (ngayon gyorsan) fejlesztoi allast talalni (egy fejvadasz cegen keresztul, ket nap alatt harom allasinterjun voltam, as elso helyen aznap este visszahivtak, hogy felvettek).
Szoval munka van, ha az elejen elfogadod a "szar" melot is, akkor plane - errefele lehet eldegelni minimalberbol is, aztan ha van tobb tapasztalatod, akkor onnan huzni felfele :)
Manchester - építőipar (építkezéseken) és gyáripar, Leeds - informatika és szálódaipar/vendég látás, Belfast - gyáripar, Liverpool - építőipar (hátfelújítások belsőmunkák), London - mosogató, pincér, konyhalány/konyhafiú
Ha nincs akkreditált egészségügyi vagy műszaki végzettséged, vagy komoly referenciád. - 99% ezek játszanak.
Főleg mivel az Oxford English-t száz-százötven ezren beszélik, és csak negyed millióan értik UK-ben, meg akik nemzetközi területen dolgoznak, vagy azt tanulták külföldön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!