Milyen OKJ képzéssel lehet viszonylag jó pénzt keresni?
okj képzés nélkül is lehet jó pénzt keresni.
Nekem 3 okj-s papírom is van 5 évembe kerültek, egy fillért se hoztak vissza.
akármivel lehet, csak legyen megfelelő a hozzáállásod...
elmehetsz villanyszerelőnek is, csak nem mindegy, hogy önállóan, egyéni vállalkozóként csinálod, vagy beállsz alkalmazottnak. persze az sem árt, ha jó vagy a szakmádban, szóval az meg eleve régen rossz, ha érték alapján akarsz valamit elvégezni. ha rossz villanyszerelő leszel, és egy kettessel levizsgázol, akkor hiába van meg a papírod, senki nem fog téged hívni, és akkor hiába egy nagyon jó szakma, te nem fogsz megélni sem belőle.
Ismerősöm egy szakmát úgy tanult meg, hogy eljárt egy nagyon elismert tanfolyamra. 5 éve dolgozik benne, jól is keres. diploma nélkül.
Én otthon, könyvekből, blogokból, hírlevelekből és ingyenes előadásokból tanulok egy olyan szakmát, amit egyetemen is tanítanak, papír mellé.
Dolgoztam már benne és sokszor hívnak interjúra is. Célom, hogy tovább fejlődjek benne, folyamatosan tanulok újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!