Mivel lehet ma Budapesten középfokú végzettséggel nettó 200 ezret keresni?
Kérlek ne olyanokat írjatok, mint a karrierportálokon, amik a valósággal köszönőviszonyban sincsenek, vagy maximum hosszú évek alatt és sok nyalással érhetők el éves bérpótlék százalék emelkedésekkel.
Olyan érdekel, ahol alapbérként (vagy átlagosan teljesíthető jutalékokkal) lehet kapni ennyit.
tényleg magas 22 évesen a nettó 200
én 24 évesen Magyarországon kb nettó 70 ezret keresnék (mekis fiúként,máshoz nem értek)
Dehogynem stresszes, kemény KPI-aink vannak, ügyfeleknek kell teljesíteni és nekünk is van jutalékunk ügynökségi oldalon, hogy x embert kell elhelyezni y idő alatt, hogy megkapd. Az előző munkahelyemről azért jöttem el, mert már altatót szedtem, hogy tudjak aludni, mert állandóan azon idegeskedtem, hogy nincs jelöltem és holnap a főnököm megint b..szogatni fog...
Nagyon sokmindent tanulunk főiskolán és nem csak a recruitment van HR-en belül, hanem munkajog, kompenzáció, bérszámfejtés stb..
Mindenki össze vissza beszél, de hiteles úgy sincs senkinek mert 1. névnélkül pofázhat még egy kertész is, arról hogy ő "mit hallott"
2. ahány ember annyi tapasztalat és infó, ergó megint nem lesz reális a kép.
Minden országban vannak szegények és gazdagok. Ez viszont tuti. Talán ebbe az egy mondatba nem lehet belekötni. A többi meg csak rizsa.
Mindenesetre kemény munkával előre lehet jutni. Ennyi!
" De akkor nem értem, hogy minek
hozzá a diploma. Aki nem teljesen
idióta, az középfokú végzettséggel is
el tudná végezni"
A diplomaval bizonyithatod, hogy nem vagy teljesen idiota. Plusz jo esetben egy keves hasznosat is tanulsz.
" De akkor nem értem, hogy minek
hozzá a diploma. Aki nem teljesen
idióta, az középfokú végzettséggel is
el tudná végezni"
Elárulok egy titkot. A munkák legalább 50%-ra (és vannak területek, ahol akár 99%-ra) igaz, hogy józan paraszti ésszel, és alapvető kvalitásokkal kell rendelkezni hozzá nem pedig iskolában tanult dolgokkal.
Hogy miért kell ennek ellenére az iskola? Mert ott bizonyítod, hogy tudsz és akarsz tanulni, amire később is szükséged lesz a munkahelyeden, és a diploma sok esetben nem más, mint egy szűrő.
Ha feladsz egy hirdetést egy adminisztratív munkakörre, amit bárki bármilyen iskola nélkül el tud végezni, ha megvannak hozzá a személyes kvalitásai, akkor jelentkezik rá több ezer pályázó (nem a szám nem hülyeség). Ha feladod ugyanezt úgy, hogy diplomát kérsz, akkor jelentkezik több száz. Mindkét esetben kb a jelentkezők 10%-a lesz alkalmas, csak nagyon nem mindegy, hogy mennyiből kell megtalálnod azt a 10%-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!