Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mivel lehet ma Budapesten...

Mivel lehet ma Budapesten középfokú végzettséggel nettó 200 ezret keresni?

Figyelt kérdés

Kérlek ne olyanokat írjatok, mint a karrierportálokon, amik a valósággal köszönőviszonyban sincsenek, vagy maximum hosszú évek alatt és sok nyalással érhetők el éves bérpótlék százalék emelkedésekkel.

Olyan érdekel, ahol alapbérként (vagy átlagosan teljesíthető jutalékokkal) lehet kapni ennyit.

2015. okt. 8. 02:36
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
15%
szóval szerinted tökre rendben van hogy a melós 70 rongyért dolgozik amiből a kajaköltség is legalább 30-35 ezer?
2015. okt. 8. 11:03
 22/40 anonim ***** válasza:
88%
Nem azt mondtam, hogy rendben van. Többet kéne keresniük a melósoknak. Viszont a befektetett energiát is megkell becsülni. Tényleg néha el vannak szállva az informatikusok fizetése. De mint mondtam, nem mi szabályozzuk be a piacgazdaságot. Én is éltem meg 18-19 évesen nettó 50 ezerből (volt, hogy annyiból se). De szerencsére sokat tettem érte, hogy jobban keressek. A lehetőség egyébként mindenkinek nyitva áll.
2015. okt. 8. 11:07
 23/40 anonim ***** válasza:
90%

"Ausztriában 1100 eurót keres a melós, az informatikusok is megállnak nettó 2500 eurónál!"

Hol hallottál ilyet? A nettó 2500 euró az majdnem a pályakezdő diplomával rendelkező informatikus bére!

10 év tapasztalattal havi nettó 5000, 20 évvel a havi nettó 8000 eurókat is megkapnak az informatikusok Ausztriában! (feltéve hogy képezte magát és megfelelő területen dolgozik)

2500 egyáltalán nem számít kiemelkedő fizetésnek Ausztriában informatikusként!

2015. okt. 8. 11:08
 24/40 anonim ***** válasza:
4%

A pályakezdő informatikus bére valóban 2500, csak bruttóban :)

Abból gatyó leadózva és marad belőle kb 1600 nettóban.

A seniorok se keresnek 3000 nettót sem ebben az országban.

Nem kéne hazudozni kedves utolsó.

2015. okt. 8. 11:11
 25/40 anonim ***** válasza:
78%

És ezt azokra az informatikus ismerőseidre alapozod akiken látod hogy nem szakadnak meg az önfejlesztésben?

Rajtuk kívül vannak még mérnökök gyárakban, programozók bankoknál, elemzők biztosítóknál, stb. és hidd el, ők megkapnak ennyit.

2015. okt. 8. 11:17
 26/40 anonim ***** válasza:
0%
őszintén szólva kicsit hihetetlennek érzem a nettó 8000 eurót. Svájcban elhiszem hogy keresnek ennyit a jobb programozók, Ausztriában nem hiszem.
2015. okt. 8. 11:42
 27/40 A kérdező kommentje:

Eddig egyetlen értelmes válasz érkezett!

A 22 éves "recruiter" csaj foglalkozása nagyon felkeltette az érdeklődésemet.

Árulja már el valaki, hogy az ilyenek, meg például a HR az mit dolgozik amiért ilyen magas fizetéseket kap?

2015. okt. 8. 15:25
 28/40 anonim ***** válasza:
80%

Egyszerű a "miért".

Kézzel le tudok szedni 100 kg búzát egy nap alatt.

Egy géppel le tudok szedni 1000 kg búzát egy nap alatt.

Szóval aki ért a gép kezeléséhez, az több pénzt fog keresni. Nem feltétlenül azért mert többet dolgozik, hanem mert több búzát gyűjtött össze.

Na de...aki ért a gép megépítéséhez, az jóval többet fog keresni attól mint aki csak a gép kezeléséhez ért. Miért? Mert nélküli mindenki állhat neki kézzel szedni a búzát.

A HR-s / recruiter feladata az olyan emberek megtalálása aki ért a gép kezeléséhez vagy a gép megépítéséhez, attól függően hogy éppen milyen ember hiányzik.

2015. okt. 8. 15:37
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Nem olyan magas ez a fizetés, nálam sokkal jobban is keresnek a szakmámban. Én informatikára specializálódtam és ügynökségi oldalon dolgozom. A dolgom, hogy a partnereinknek megtaláljam a megfelelő jelölteket. Sokan azt gondolják, hogy semmi dolgunk sincs, de azért szemléltetésképpen az egyik pozíciómat mire betöltöttem 360 embert keresetem meg, írtam neki, vagy vettem fel a kapcsolatot mire találtam valakit aki nyitott és még jó is. Vagy nagyon sok stressz meg csalódás van, amivel nap mint nap szembesülünk. Volt hogy 2-3 hétig tarott még megtaláltam azt a jelöltet akinek ajánlatott adott a cég, de nem fogadta el. Ez nem egyedi eset. De ilyen a mi szakmánk. Mellette persze, a piaci trendek illetve a technológiákkal is tisztában kell lennünk. Tömören ez egy recruiter feladata.

2015. okt. 8. 15:37
 30/40 A kérdező kommentje:

De akkor nem értem, hogy minek hozzá a diploma. Aki nem teljesen idióta, az középfokú végzettséggel is el tudná végezni.

Inkább türelem és kötélidegek kellenek hozzá, főleg IT területen, ahol a legtöbb olyan ember van, aki fokozottan érzékeny nem csak a bérekre, de a munkakörülményekre is. És meg is tehetik, mert hiányszakma.

De közel sem annyira stresszes, mint egy jutalékos munka, ahol azért is stresszel az ember, mert a fizetése teljes mértékben az ügyféltől függ. Itt megkapod a havi fixet és pár hülyén nem húzod fel magad, mert jön a következő.

A magas fizetést úgy értem, hogy az átlagos itthoni munkabérekhez képest magas, főleg kezdőként 22 évesen.

2015. okt. 8. 16:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!