Mivel lehet ma Budapesten középfokú végzettséggel nettó 200 ezret keresni?
Kérlek ne olyanokat írjatok, mint a karrierportálokon, amik a valósággal köszönőviszonyban sincsenek, vagy maximum hosszú évek alatt és sok nyalással érhetők el éves bérpótlék százalék emelkedésekkel.
Olyan érdekel, ahol alapbérként (vagy átlagosan teljesíthető jutalékokkal) lehet kapni ennyit.
Én nem leszek csak azért informatikus hogy sokat keressek!
Szeretem az informatikát de nem tartom valami férfias szakmának.
Én a kemény munkát értékelem elsősorban, ülni és pötyögni a gépen az női munka.
A férfiak izzadnak.
"Én a kemény munkát értékelem elsősorban, [..]. A férfiak izzadnak."
Lehet hogy hihetetlenül hangzik, de egy matematikai probléma megoldásához ugyanúgy edzeni és gyúrni kell, mint a zsákok pakolgatásához. Napvégére elfárad az informatikus is, csak nem a karja, lába, hanem az agya.
AZ én párom informatikus (igaz, van 2 diplomája) és nettó 600 körül keres. Eléggé férfias és mellesleg okos is. Olyan dolgokat lát át, amiket egy gyári melós nem. Szóval lehet irigykedni, de akkoris, neki lesz jobb.
Mellesleg, most volt a leadási haterideje egy projektüknek és csak szeptemberben 33 óra túlórája volt.
A másik meg, hogy te ismersz 1-2 informatikust, én őket interjúztatom, az ő toborzásukkal foglalkozok és rengeteggel beszéltem már és sokkal férfiasabbak voltak mint az általad oly istenített betanított munkások. Becsülöm bennük, hogy tanulnak, hogy képzik magukat, hogy ha valamit nem tudnak megoldani, nem feladják, hanem utánajárnak.
"AZ én párom informatikus (igaz, van 2 diplomája) és nettó 600 körül keres."
Imádom Magyaroszágot.
A melós 70 rongyért szív, az informatikus meg 8 szor annyit keres. Ez egy vicc komolyan.
Norvégiában 20 ezer koronát keres a melós, az informatikus is megáll 35-40 ezernél!
Ausztriában 1100 eurót keres a melós, az informatikusok is megállnak nettó 2500 eurónál!
Tudod, a tanulásba befektetett energia meghozza a gyümölcsét. Te sz.rt se tettél azért, hogy ne gyárba dolgozz. Erről ennyit. Jah és kint külföldön 2X 3X ennyit keresne.
És hogy a kérdésedre is válaszoljak. Recruiter vagyok még nem fejeztem be az egyetemi diplomámat (jövő április, szóval, ha úgy vesszük akkor még csak középfokú végzetségem van). Angolul nagyon jól ebszélek és 200 nettót kapok. A korom pedig 22.
Olvastad amit írtam? Nagyon nincsenek ekkora jövedelmi különbségek Nyugaton!
Ausztriában 2500 euró nettó a teteje ha informatikus vagy!
A melós is kap 1100at!
Szerintem normálisabb rendszer mint a melós 70 ezret keres, az informatikus meg 600 ezret világa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!