Jár-e a végkielégítés?
Itt le van írva, hogy csak akkor kaphatsz, ha azonnali hatályú felmondást adsz be, de meg kell indokolni. Pl. nem fizetnek ki, embertelenül beszélnek veled stb... De nem elég megindokolni, ha esetleg bíróságra menne az ügy, akkor bizonyítani is kéne. Nem adnak csak olyan könnyen 1 havi végkielégítést mindenkinek, aki úgy dönt, elmegy a cégtől. Meg miért is tennék?
Ha, tegyük fel, tudom bizonyítani, hogy nem annyit számoltak el nekem az utolsó hónapban, mint amennyit valójában dolgoztam, legyen az csak 1napnyi munkabér, az megalapozott indok lehet ilyen esetben?
Vagy, ha mondjuk tudomásom van olyan dolgokról, amik szabályt, törvényt szegnek, de nem kifejezetten ellenem irányulnak, azzal tudok valamit kezdeni?
Csak azért érdekelnek ezek a dolgok, mert folyamatos a negatív diszkrimináció a munkáltató felől, felém és a kollégáim felé, és nem kívánok más módon eljönni, mint ahogy velem/velünk is bánnak...
"Ha, tegyük fel, tudom bizonyítani, hogy nem annyit számoltak el nekem az utolsó hónapban, mint amennyit valójában dolgoztam, legyen az csak 1napnyi munkabér, az megalapozott indok lehet ilyen esetben?"
Nem, mert ez lehet adminisztrációs hiba is, vagyis a cég valószínűleg jóhiszeműen járt el. Ezért elég gyenge alap egy azonnali felmondáshoz.
"Vagy, ha mondjuk tudomásom van olyan dolgokról, amik szabályt, törvényt szegnek, de nem kifejezetten ellenem irányulnak, azzal tudok valamit kezdeni?"
Nem, csak ha ellened irányul, akkor lehet alapja az azonnali felmondásnak. Ilyet legfeljebb fenyegetőzésre lehet felhasználni ("felnyomlak, ha nem tejelsz"), de az meg nem kifejezetten legális.
Szóval szerintem mondj le az azonnali hatályról, kénytelen lesz ledolgozni a felmondási időt is. Azt meg nem is tudom, hogy gondolod, hogy te felmondasz, ők meg még fizetnek is ezért. A végkielégítés arra van, hogy ha ők mondanak fel, és ezáltal te elveszíted a munkád, vagy ha téged olyan sérelem ért, ami miatt kénytelen voltál azonnali hatállyal felmondani.
"viszont nem tudom megvárni a 30napos felmondási időt"
Ebben az esetben neked kell fizetni, ha nem sikerül megegyezni a munkáltatóval.
Amúgy eléggé pofátlan vagy:-D
Örülhetsz annak, ha elengednek hamarabb és nem toltetik le. Ha pedig nem mész be dolgozni akkor jól megbuntetnek.
Tényleg mond már el, hogy hogy gondoltad. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!