Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldi Meló. Átverés lehet?

Stranger000 kérdése:

Külföldi Meló. Átverés lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tapasztalatok e már küföldi munkavállalás során, átverést? Jelenleg olyan helyzetben vagyok, hogy Norwichban, a város szélén egy szanatóriumban kellene dolgozni, idős emberekkel kellene foglalkozni, 300 ezer forint fizetéssel, amelyben már a szállás és étel biztosítva van. A hirdetést a Proffesionon olvastan. Van tapasztalatom ebben a munkaágban, dolgoztam benne, de papíron nincsen róla. A munkaadó (Péter) azt mondta, hogy tetszett neki a Motiváció is és az Önéletrajz is, amelyet már tovább is küldött Angol Kollégáinak. Két napot követően azt írta, hogy felvették a megbeszélt helyre... Úgy, hogy az egyik barátomat is, mivel Őt is ajánlottam, Ő szakmabeli ápoló, de Angolul nem beszél. Azt mondta, hogy Mi ketten egy helyen dolgoznám- Ez a munkahely egyébként valóban létezik, weboldala is van, a címét is tudjuk természetesen. Most Ez a Péter megadta az előrhetőségeket, az Angol kollégákról, akikkel holnap Skypen vagy Telefonon beszélek. Azóta küldött is egy Dokumentumot, amelyet "állítólag" a Norwich Szanatórium írt nekem. Azt a dokumentumot átküldtem egy Amerikai csajnak, akivel elég jó viszonyban vagyok, hogy Ellenőrizze le a nyelv helyességét. Azt írta, hogy a Dokumentum Anyanyelvi szinten van leírva... Le van írva benne minden, amit tudnom kell. Viszont egy miatt félek. G-mail címen keresztül írok Péterrel, és a nevét sem írta ki rendesen, csak "Péter Péter"... Persze azóta már tudom a rendes nevét... Viszont Én jelenleg egy olyan munkába dolgozom, amelyből önmagamtól nem szállhatok ki, közfoglalkoztatott viszonyban dolgozom, Február végéig... Csak és kizárólag hivatalos munkaszerződéssel távozhatok el a jelenlegi munkahelyemről, amely azt jelenti, hogy nekem azt a papírt, amelyet majd Péter ad, be kell mutatnom a mostani felettesemnek, hogy engemet ide felvettek, és leszámolok, így nem vonnak meg attól, hogy ne kapjak két évig munkanélkülit, ha odakint a dolgok nem jól alakulnának, és visszakellene jönnöm. Péter itt kicsit kötöszködött. "Mi az, hogy nem számolhat le onnan, azt ott rabszolga munak?"... Ma felhívott, és mondta, hogy Budapesten egy interjú után odaadja a munkaszerződést. Én szeretnék kint doigozni, bár ez így elég furcsa. Ha megkapom azt a dokumentumot, akkor Azt hol És kivel tudom ellenőriztetni, hogy a Dokumentum hiteles E? Mit gondoltok? Átverés lehet?

2015. okt. 6. 21:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez szép mese.

Közvetítő és egyéb díjak vannak?

Mennyire beszélsz angolul? Idős emberek gondozására kevés a "kicsit mekegek kézzel-lábbal".

Mi az hogy kezdő fizetés 300 000ft? Tudtommal angol font van arrafelé.

2015. okt. 6. 22:15
 2/9 A kérdező kommentje:
Nincsen, nem kér semmilyen pénzt sem, ezt említette a telefonbeszélgetés során is. Igen, valahogy nekem is furcsa az egész. Angolul elég jól beszélek, amit az általános hétköznapi életben használunk, jó pár online teszt alapján egy középfokú nyelvvizsgám már meglenne. Viszont az sem jelent sokat, így is vannak nyelvi nehézségeim, inkább idegen szavaknál. Holnap felhívom Én magam azt a weboldalt, van elérhetősége, megkérdezem valóban keresnek E dolgozókat oda, különböző országokból. Szerintem Jó ötlet.
2015. okt. 6. 22:23
 3/9 A kérdező kommentje:
U.I. Én számoltam át már Magyar Pénzbe. A dokumentum azt írta, bankszámlára kapom meg (Angol számlára) a fizetésemet, amelyból a lakhatás és ételt levonva nagyjából 300 Ezer forintnak megfelelő összeg fog kijönni. Ha érdekel, megmutatom ezt a dokumentomot. Rendben?
2015. okt. 6. 22:27
 4/9 A kérdező kommentje:
Úgyértve a saját számlámra lesz elküldve, hetenre 270 Font.
2015. okt. 6. 22:35
 5/9 anonim ***** válasza:

300 ezer forint Angliában "nem fizetés" de úgy teljesen reális hogy adnak szállást és biztosítva van az étkezés, és ebben akár benne lehet a levont közvetítő díj is.

De ettől függetlenül lehet átverés is ez benne van, fontos szabály hogyha pénzt kérnek a munkáért sose adj még ha meg is akarják magyarázni se.

Van nő ismerősöm Németországban havi 800 ezerért 24 órás ápolónőként dolgozik, valakink biztos hihetetlen mégis igaz.

2015. okt. 7. 05:48
 6/9 anonim ***** válasza:
800e Ft bruttó vagy nettó? 160 óra vagy ettől több éjszakai műszakokkal? Nagyon nem mindegy!
2015. okt. 7. 07:51
 7/9 anonim ***** válasza:
300ezer ft(nem értem, hogy egyáltalán minek számolod át forintba) az jóval minimálbér alatt van, még akkor is gyanús, ha adnak szállást és kaját.
2015. okt. 7. 12:05
 8/9 anonim ***** válasza:

# 6

nettó!

2015. okt. 7. 14:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Jó kevés a fizu. Én ugyanezt csinálom Skóciában, atszamolva 950000ftert, van lakás, napi 5x kaja. Aki nem tudta olyan jól a nyelvet azt tanfolyamra is küldték, ingyen.
2015. okt. 7. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!