Ezt bele lehet írni egy munkaszerződésbe?
7. Pont: Szerződő felek együttműködési kötelezettsége.
Munkavállaló kötelezettséget vállal arra, hogy munkaviszonyának bármely okból történő megszűnése esetén a megszűnést követő két éven belül nem létesít munkaviszonyt vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyt a Ce***x Kft-nél, sem a Ce***x Kft érdekeltségébe tartozó cégnél, sem pedig a munkáltatóval azonos tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetnél. Szerződő felek megállapodnak abban, hogy munkavállaló a munkaviszony megszűnését követő 2 éven belül mégis a konkurenciánál helyezkedik el, úgy 6 havi munkabérének megfelelő összegű kártérítést köteles megfizetni munkáltató részére. Ez a rendelkezés nem vonatkozik arra az esetre, ha a munkáltató rendes felmondással szünteti meg a munkaviszonyt.
Ezt tényleg megtehetik, vagy irány a felügyelőség? Szerintem abszurd!
Igen bele,és nem jogszerűtlen. Tehát 100%-ig legális.
Egyszerű példa: [link]
Sőt a rendőrségnél is van ilyen!
nem törvénytelen és nem teszi érvénytelenné a szerződést. Versenytilalmi megállapodásnak hívják, és igen, kötbért is ki lehet kötni nem teljesítés esetére.
Viszont a munkáltatónak is van kötelezettsége, fizetnie kell, legalább a megállapodás időtartamának harmadára jutó alapbért.
3. vagyok.
Leírtam,hogy IGEN?LEHETSÉGES ÉS TÖRVÉNYES!
Mellesleg végzős joghallgató vagyok,tehát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!