Magyarországon milyen munkakörökben keresnek úgy nagyjából 250 bruttót?
hát viszont elég sok embert ismerek, akik nem kimagasló képességűek, de még érettségivel is simán megkeresnek ennyit
noname diplomával, (vagy esetleg hiányzó nyelvvizsgás végzettséggel) meg 300-350-eket megkeresgélnek.
Engem meg a munkaerőtoborzó cégek HR-es hölgyeménye fintorgó arckifejezéssel díjaznak, ha már akár 350 bruttó bérigényt merek mondani nemzetközi cég által hirdetett mérnöki állásra.
persze 350 bruttóért már elvárják, hogy angol nyelven tárgyaljon az ember, meg tudjon ugyanakkor németül is, stb.
hihetetlen elvárások vannak.
én már örülni fogok, ha a 200-220at megkeresem egyszer nettóban...
(mondjuk 200nettót már kerestem pár hónapig, de úgy látszik az evolúció kiszelektált onnan, mert én "nem érek ennyi pénzt")
ezzel szemben most sokkal többet kell dolgoznom kevesebbért.
A 250 bruttót csak avégett hoztam fel, hogy állítólag ennyi a magyar átlag kereset.
nem nagy utánaszámolás árán már lehetne látni, hogy ennyi minimálbéres meg közmunkás mellett hány embernek kell közel milliós nagyságrendű bérezéssel rendelkeznie :D
#5-ös vagyok, és jóval 500 bruttó fölött keresek, 250 bruttóért nem túl sok dolgot csinálnék, mert kb az albérletet nem fedezné.
Szerintem normális diplomával simán lehet ennyit keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!