Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most mi legyen? (próbaiővel...

Most mi legyen? (próbaiővel kapcs. Kérdés, lent)

Figyelt kérdés

Tegnap kezdtem egy cégnél, a lakóhelyemtől 55 kilométer távolságra.A bejárást nem tudtam megoldani, vettem ki egy hónapra egy kis szobát. Viszont az albérlet nagyon drága, és a munka se egészen olyan, mint amit mondtak. Viszont csak én tudok csehül, ami ide kell.( amit egyébként mint kiderült annyira nem is kellene használni). Ma délután hívtak egy cégtőla városomban, amiről már meg is feledkeztem ( még nyár elején adtam be hozzájuk, csak különböző okok miatt most lett esedékes). Ha gondolom kezdhetnék is, azt mondták ( anno voltam interjún.)Itt 3 hónap próbaidő van, amit írásbeli jognyilatkozattal lehet megszüntetni. Ez aztjelenti, hogy csak leírom, hogy felmondok, és kész?

A másik, meg hogy eléggé szégynelem, hogy csak így enni idő után itthagyom őket, viszont anyagilag jobban megérné, ha nem kellene lakhatásra költenem ( tesómmal laktam eddig.)A munka meg..hosszú távon talán ez jobban megérné, nagyobb cég, de amit eddig láttam a leend munkámból, az nem igazán tetszik.Meg félek is, hogy lesz valami következménye, ha ennyi idő után felmondok.Anno aláírtam, ha nem kötünk munkaviszont, úgy köteles vagyok 100 ezret fizetni, viszon már megvan a munkaszerződésem. Most akkor hogy van ez?

2015. szept. 29. 20:40
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
Próbaidő alatt bárki, bármikor azonnal felmondhat, indok sem kell. Az a 100 ezres aláírás azért nem igazán érthető.
2015. szept. 29. 20:55
 2/5 A kérdező kommentje:
az volt ott hogy ha nem kötnénk munkaviszonyt, akkor fizetnem kell ( meg nekik is, ha nem alkalmaznának)...de már van munkaszerződésem. :/
2015. szept. 29. 20:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez aztjelenti, hogy csak leírom, hogy felmondok, és kész?

Pont ezt jelenti.

Munkaviszonyt meg kötöttetek, tehát semmi gond.

2015. szept. 29. 21:16
 4/5 anonim ***** válasza:
85%

Így van. Ha próbaidő alatt vagy (ez akkor van, ha a szerződés tartalmazza is azt), akkor azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondhatsz.

Felmondás

Alulírott Kiss Beáta (Szolnok, 1976. 02. 21., anyja neve: Nagy Róza), az X. Y. KFT-nál fennálló munkaviszonyomat a mai nappal felmondom.

Dátum, és az aláírásod.

2 egyező példányban elkészíted, aztán az egyiken átveteted a munkáltatóval, dátummal ellátva.

Majd mész utadra, és várod a leszámolási papírokat, a ledolgozott időre járó béredet, amit az utolsó munkában töltött napot követő 5. munkanapig vagy át kell, hogy adjanak Neked, vagy el kell hogy küldjék postán a címedre, ha nem mész be érte. Ha nem utalnak, hanem készpénzes fizetés van a cégnél, akkor a béredet is postázniuk kell bármilyen alacsony összeg legyen is az. :)

2015. szept. 30. 18:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Köszi utolsó. Ez hasznos.
2015. okt. 10. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!