Nem teljesen bejelentett munkaviszony kamu letiltással lehetséges? Több info lent!
Sziasztok!
Szóval dolgozom egy helyen, ahol 4 órára be vagyok jelentve. A főnököm közölte júliusban, hogy tiltják a fizetésem 33 %-át. Ami lehet ,hogy jogos, mert van saram. Nem azt vitatom, hogy van-e. De azóta folyamatosan vonogat hol ennyit, hol annyit. De papírt még nem mutatott róla a mai napig sem, hogy mennyi az összeg és ki a követelő. Arról nem beszélek, hogy velem nem hajlandó kommunikálni sem személyesen sem telefonon...-éjszaka dolgozom 12 órában. Napi vagy heti kifizetések vannak és minden eddigi pénzemből levett minimum háromezer forintot. Nem a levonással van a baj, hanem azzal, hogy nem tudok előre tervezni így anyagilag. A férjem már nagyon zabos és azt tervezi, hogy bejön az irodába és botrányt csinál.... ( Régen ő is itt dolgozott, de őt egy mondvacsinált indokkal kirúgta - szerintem azért mert nagy a szája és kiáll az igazáért.) Szerintetek mit csináljak????
Nem vonhat le a fizetésedből, nincs olyan indok. (max késés, kevesebb óraszám miatt) Ahhoz fegyelmi kell. (legalábbis régen)
Nekem is volt ilyen főnököm, kitalált dolgokat, sajnos van amikor nincs más meló.
De mozgass meg minden követ, ha kell menj mekibe, ha van bármi más lehetőséged, menj. (tudom, könnyű mondani, nehéz csinálni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!