Hogy van így a bejelentett munkaviszony?
Volt interjú és adott próbamunkát is. azt mondta jövőhét szerdán menjek be és vigyem a rózsaszín kis könyvem is. Azt sem tudom most akkor fel vagyok-e véve de ha nem jelent be van-e munkaszerződés. Attól félek hogy mivel kézhez kapnám a pénzt nem fizet ki, sumákol stb.
előző munkahelyemen be voltam jelentve, 6 órát dolgoztam 6 órára voltam bejelentve tb vel mindennel, így nem értem most mi van.
Sajnos a rendszerváltás óta ez megy Magyarországon, hogy a munkaadók például minimálbérre jelentik be dolgozóikat, a többit vagy "zsebbe" fizetik, vagy úgy sem. Van könyvelő ismerősöm, aki sajnos bevallotta azt is hogy több milliós kenőpénzt szedett már össze a cégek valótlan könyvelési megbízásaiból.
Aztán ahogy írtad, sem nyugdíj nem lesz, sem az utódainknak élhető országa.
Nem tisztességes az, hogy például egy igazgató minimálbéren van bejelentve, mondjuk 900 000 Ft/hó jövedelmet meg adó- és járulékmentesen vesz ki a cégéből. Papíron persze minden rendben van, ahogy egy lopott autó papírjai is rendben szoktak lenni. De ennek vége az lesz, hogy élhetetlen ország leszünk, az államadósság a korrupcióval együtt nő és nő. És azt mi, polgárok fizetjük.
Valószínűleg arra gondolt a tulaj, hogy nem 8 órára jelent be, hanem kevesebbre.
Ezért kell a rózsaszín TB könyved és így lesz TBd is.
Papíron bérszámfejt valamennyi jövedelmet, te mag annyit kapsz, amennyiben megegyeztetek.
Pl:
Ha bejelentene 8 órában 110ezer bruttóra, akkor ő fizet összesen 141.350.- forintot: te kézhez kapsz 72.050.- forintot, az államnak utal 69.300.- forintot
Ha ezt a 141.350 Ft-t úgy osztja meg, hogy 55ezerre jelent be (részmunkaidőben), akkor az ő papír szerinti kiadása 70.675 Ft. Az államnak utal 34.650.- forintot, neked fizet 106.700 Ft-ot.
Magyarán: 110 ezer helyett 55 ezerre vagy bejelentve.
Az ő összes kiadása 141.350.- Ft.
Az államnak 69.300.- helyett 34.650-et utal
Te 72.050.- helyett 106.700.- Ft-t kapsz.
Az, hogy neked megfelel-e így, dolgozol-e így neki, a te döntésed; mondhatsz neki nemet is.
de ha bejelent, akkor miért mondta, hogy nyissak számlát és arra utalgassak havonta 10 ezer ft ot nyugdíjra? úgy tudom 4 órára is jár nyugdíj, ezzel akkor nem kéne szórakozni.
engem zavar, hogy nekem kell, örülök ha pár ezer marad a fizetésemből.:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!