Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy állásinterjúztatónak van...

Egy állásinterjúztatónak van joga ilyeneket kérdezni?

Figyelt kérdés
Először is azt mondja nekem, hogy észrevette, hogy nagyon szorongok meg olyan, mintha feszélyezett lennék. Aztán kikérdezte a családi hátteremet, utána meg hogy van-e vagy volt-e már barátnőm. Mondtam, hogy nincs. Azután megkérdezte, hogy szűz vagyok-e még. Erre csak azt mondtam, hogy ez az én magánügyem.

2015. szept. 9. 10:17
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
19%
Annyira nagy joga nincs, de érthető hogy szeretné tudni, hogy a kolléganői pl. nincsenek-e veszélyben az új munkatárstól! Vagy ha a férfi meleg, van-e esélye nála?
2015. szept. 9. 11:02
 2/24 szántóvető ***** válasza:
64%
bárki kérdezhet tőled bármit.a kérdésre kérdéssel kellett volna válaszolni,meg kellett volna tudakolni hogy az általa feltett kérdésre adott válasz milyen jelentőséggel bír a cég működésére vonatkozóan.(vagy bármilyen más hülyeséget kérdezhettél volna.)lényeg az hogy át kellett volna venned az irányítást és zavarba hozni,ehelyett megtört és sodródtál az árral.egyébként szűz vagy még?
2015. szept. 9. 11:11
 3/24 anonim ***** válasza:
74%

Származáson (nemzetiség), vallási, párt és szexuális hovatartozáson kívül bármit kérdezhet. (Diszkrimináció lehet még nemed, korod, esetleges fizikai fogyatékosságod alapján, de azokat nem kérdezi, mert látja.) Gyakorlatilag bármit amivel nem sérti az emberi méltóságodat és nem alkalmas diszkriminációra.

2. írta jól. Ez egy teszt, hogy a meló érdekében -vagy úgy egyébként is- mennyi mindent pakolsz ki magadról, vagyis mennyire vagy betörhető. Ha fel akarnának venni ne vállald, mert a legutolsó csicska leszel. Legközelebb pedig tudd, hogy ő kérdezhet (szinte) bármmit, Te pedig nem vagy köteles válaszolni csak arra, ami a munkához fontos. Bármit kérdeznek ami a munkához nem kapcsolódik visszakérdezhetsz, sőt ha elég erős vagy mentálisan és nem akarsz lábtörlő lenni akkor az önmagad érdekében érdemes is visszakérdezni, hogy mennyiben tartozik ez a munkához? Amennyiben ahhoz tartozik szívesen válaszolsz. Egyébként Te is kérdezhetsz, sőt kell is. Érdeklődhetsz munkakörülmények, pontos beosztás, vagy bármi iránt. Főleg, ha nem volt meghirdetve, pedig kellett volna. Ezzel ő hozható zavarba az ő zavarba hozó kérdései miatt.

Olvass utána, először is Munka Törvénykönyve és néhány jogi fórumon, HR-es oldalon. Ezen kívül kommunikáció és konfliktuskezelés témában is érdemes elidőzni.

Ha kicsit utánajártál és magabiztosabb vagy akkor újult erővel kezdj más munkahelyet nézni :)

2015. szept. 9. 11:51
 4/24 anonim ***** válasza:
53%

egyiket sem kérdezhette volna meg, nincs hozzá joga

1 írj panaszt a felettesének!

2 jelentsd be az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál!

2015. szept. 9. 19:31
 5/24 anonim ***** válasza:
45%
a szüzességre vonatkozóan jól válaszoltál. A többit meg simán megkérdezheti. A szüzességet szerintem csak tesztelésből kérdezte, hogy mit válaszolsz egy ilyen bugyuta kérdésre. Egyébként meg aki azt mondja, hogy ez magánügy akkor ffi esetén azt jelenti, hogy szűz, nő esetén pedig azt hogy nem:)
2015. szept. 9. 19:34
 6/24 anonim ***** válasza:
35%

könnyebb volt megmászni mint egy ranglétrát:)

https://www.youtube.com/watch?v=fPdA2po8_IQ

2015. szept. 9. 19:36
 7/24 anonim ***** válasza:
36%
SZerintem csak arról akart meggyőződni, hogy tényleg olyan lúzer vagy-e, mint amilyennek kinézel.
2015. szept. 9. 23:16
 8/24 anonim ***** válasza:
85%
Komoly cég, komoly kiválasztási folyamatába nyerhettünk betekintést. Nem biztos, hogy ezek után ott akarsz dolgozni. Persze az is lehet, hogy egy újonnan kifejlesztett, high-tech stresszinterjúnak voltál a (szenvedő) alanya. Amúgy jól válaszoltál, de ne sajnáld ha nem a tiéd lesz a meló.
2015. szept. 10. 00:19
 9/24 anonim ***** válasza:
39%
Nyugi! Ennél sokkal többet is tud rólad a faszbuk oldaladról.
2015. szept. 10. 22:27
 10/24 anonim ***** válasza:
18%
Pierre Woodman interjúztatott?
2015. szept. 14. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!