Udv. En egy 16 eves srac vagyok es terveim vannak a jovoben es ehhez kellene par tipp/tanacs. Maszek asztalos akarok lenni, de meg is hogyan?
Jó ötlet, végre egy normális "vállalkozni-akarok-de-hogyan" típusú kérdés.
Ahogy az előttem lévő is írta, egy asztalosműhelyhez sok pénz kell, aztán pedig folyamatosan megrendelések.
Legcélszerűbb szerintem az lenne, ha először 2-3 évet valaki kezet alatt dolgoznál, tőle látnád mi egy megrendelés menete.
Az egész üzleti részre jobb rálátásod lenne, mint ha suli után egyből mész a magad feje után és közben pedig tőkéd is gyűlne a saját műhelyhez.
Meg gondold meg miket tudsz használtan is megvenni, pillanatszorítót biztos érdemes, elektromos gépnél megfontolandóbb de okés lehet. Kézi szerszámok biztosabbak.
Nézz youtube-on főként angolul mert több a feltöltés, woodworking ez meg az furniture, how to make, cabinet, stb.
Asztalos műhelyre is keress rá lássad mindenben, de hely az sok kell, a fűrészgép gyalugép, a központja.
Szia!
Ne haragudj, a kérdésedtől eltérnék, s most én kérdeznék tőled, mivel én is ezt a pályát szeretném választani: hogy látod, van jövő? Fizetés? Meg lehet élni belőle? Hogy kapsz ösztöndíjat? OKJ-s képzésen vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!