Helo, én nyolcadikos vagyok és pápán az acsády iskolába akarok menni továbtanulni. De nem tudom hogy asztalosnak, vagy autószerelőnek mennyek továbtanulni szerintetek melyik szakma jobb?
Az, amelyiket jobban szeretnéd.
Az asztalos alkot, létrehoz valamit. Egy autószerelőnek erre kisebb az esélye, bár ő meg megjavítja és újraéleszti a "halott" járgányokat.
Az asztalosnak nagyon sok pénzre van szüksége, ha maszek akar lenni (műhely, drága gépek, szerszámok, teherautó stb.), de ez igaz az autószerelőre is valamilyen szinten.
Az asztalos fával dolgozik, viszonylag tiszta szakma, a műhelyben általában nem fázik. Az autószerelő olajos, piszkos, és sokszor télen hideg a műhely.
Persze mindkettőt lehet nagy gyárban is végezni, akkor az autószerelő egy soron van, és egy betanult dolgot csinál, viszonylag jobb fizetésért, mint egy gyárban dolgozó asztalos. Az asztalos szakma veszélyes is, ha nem vigyázol gyorsan baleseted lehet, ez az autószerelőnél nem fordul elő olyan könnyen.
Szóval sok-sok előnye és hátránya van mindkettőnek. A mai világban azt mondanám az autóipar szárnyalása miatt könnyebb dolgod lenne az autós szakmában, főleg ha még majd tovább is tanulsz.
De persze a fás szakmában is lehet szép eredményeket elérni!
Elvileg nem számít, hogy balkezes vagy. Egy-két esetben van egy kis hátrányod, de egy kis gyakorlással ez legyőzhető.
Szóval ez ne befolyásoljon a döntésben!
Neked egyébként melyik tetszene jobban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!