Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Alkusz cég! Mi is az? Hogy...

Alkusz cég! Mi is az? Hogy kell dolgozni benne?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam állásinterjún, ahol kiderült, hogy egy alkusz cégnek kellene dolgozni. Váltig állította, hogy nem házalós munka, erre rákérdeztem többször. A lényege, hogy a legjobb biztosítást, nyugdíjpénztárt kell megkeresni az ügyfélnek, azoktól a bankoktól, biztosítóktól, akivel a cégnek kapcsolata van. Na, de honnan lesz ügyfelem, ha nem házalás? Azt mondták irodán kell az ügyfelet fogadi, és elmagyarázni neki, hogy mi van. Nem kell rátukmálni, csak elmondani a lehetőségeket. De, ha egyszer nem kötök vele üzletet, akkor nekem miből lesz pénzem? Mert az alkuszok ez után működnek nem? Azt mondták lehet alkalmazottként dolgozni, akkor kézhez kapok kb: 100 000-et havonta, de ha vállalkozásban csinálnám, akkor 2-3* összegét. Az első fél évben lenne a betanulási idő, gyakorlattal. Mivel a gyakorlat munkának számít, fizetést ez idő alatt is kapnék. Ez heti 2-3 munkanap lenne itt az elején.

Jól hangzik, de nem tudom merjek-e belevágni?! Mi van, ha nem tetszik, vagy nem megy, és otthagyom. Visszafizettetnének vmit?

Ha valaki ismeri az ilyen cégeket, esetleg volt vele tapasztalata, kérem írja meg.

Bocsi a fura megfogalmazásért, de csak így engedte kiírni.

2010. márc. 11. 10:49
 1/3 anonim válasza:
szió! Nemtudom, hogy fogog e olvasni az üzenetemet,csak most bukkantam rá a neten a tiédre. Én ma voltam egy ugyan ilyen interjún mint amit te leírtál, kétfordulós és ha a másodikra visszahívnak akkor dötenem kell. Szeretném megkérdezeni, hogy esetleg te elkezdted-e csinálni vagy tudsz e többet az egészről? Nagyon fontos lenne, köszönöm szépen!
2010. júl. 7. 18:05
 2/3 A kérdező kommentje:
Én nem kezdtem bele, egyrészt, mert előbb-utóbb vállalkozói engedély kellett volna, másrészt pedig azért, mert nem házalás, hanem még rosszabb, az ismerőseimet, barátokat, rokonokat kellett volna rábeszélni, hogy kössenek biztosítást, és azoknak az ismerőseit..., és így tovább. Végül is házalás is, de lehet telefonon megbeszélni itt-ott időpontot. Fél évente 2 hetet Pesten kellett volna tölteni tanfolyamon. Nem akarom az ismerőseimet átverni ilyenekkel. Így pedig lehet nem is keresnék annyit, hogy fizessem a vállalkozói után amit kell.
2010. júl. 8. 14:00
 3/3 anonim ***** válasza:
36%

de tökfej vagy!!!! én is alkusz vagyok, 1 milla alá nem ment a fizum az első 6 hó után!! még h rábeszélés ember! akinek esze van az bebiztosítja magát és a családját! de látom neked nincs :P

és miért baj h vállalkozói? egy jó könyvelő kell csak és semmire nem lesz gondod

hát,sztem rosszul döntöttél

2011. dec. 14. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!