Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mivel jár, ha másik városba...

Mivel jár, ha másik városba járok át dolgozni?

Figyelt kérdés

Ha Budapesten találok munkát, de ott nincs bejelentett lakcímem(csak Veszprém megyében), akkor az mit von maga után?

Munkáltatónak és nekem, mint munkavállalónak?

2011. okt. 26. 21:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy ténylegesen hol laksz?!

Ha Veszprémben, akkor elméletileg az útiköltséged X %-át megtéríti. Régebben ez 100% volt, ma már azt hiszem 60 vagy 70%...

2011. okt. 26. 21:25
 2/8 A kérdező kommentje:
Pesten lakom, de oda nem vagyok bejelentve(nem is lehetséges). A lakcímkártyámon Veszprém megyei cím van.
2011. okt. 26. 21:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha a Pesti címet adtad meg elérhetőségként, akkor nem kötelező kifizetnie az utazásod (havi szinten).
2011. okt. 26. 21:34
 4/8 anonim ***** válasza:
nekem nincs bejelentett címem ott, ahol dolgozom, és nem is foglalkozott vele senki.....nem igényeltem utazási költségtérítést és kész....amúgy a munkáltató tesz rá, hogy te hol laksz....max ha jelentkezésnél a veszprémi címedet adod meg, be sem hív :)
2011. okt. 26. 21:41
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Az önéletrajzomban nem szerepel lakcím, így be szoktak hívni interjúra.

Majd nem igényelek utazási költségtérítést, így gondolom előbb felvesznek, mintha kérném :)

2011. okt. 26. 21:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, hol laksz. Én is Pesten vagyok, de nincs itt bejelentett címem, az önéletrajzba a pesti címet írom be, mikor felvesznek, akkor teljesen mindegy, mi a lakcímed. Lényegtelen. Tényleg csak max utazás, szállás miatt lenne jelentősége.
2011. okt. 27. 00:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Én sem ott dolgozom, ahol lakom. A lakcímkártyám szerinti km-távolság alapján megváltom a buszbérletem, az árának a 86 %-át megtéríti nekem a munkáltató, mert elméletileg köteles, gyakorlatilag meg szemétkedni szoktak.

Nyilatkozni kell, hogy hol van az állandó lakcímed, és/vagy hol van a tartózkodási helyed, és hogy melyikről jársz be munkába, mert csak azt köteles téríteni a munkáltató.

A dolgozók úgy szokták csinálni, hogy nem mondják meg, hogy "vidékiek", addig megfinanszírozzák maguknak az utat, a próbaidő lejárta után pedig hivatalosan bejelentik, hogy elköltöztek vidékre. Innentől kezdve tulajdonképpen kénytelen a munkáltató a napi utazási költség 86 %-át megtéríteni. Vagy a busz/vonatjegy árát figyelembe véve, vagy a bérlet árát figyelembe véve.

2011. okt. 27. 06:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2011. okt. 27. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!