Mivel jár, ha másik városba járok át dolgozni?
Ha Budapesten találok munkát, de ott nincs bejelentett lakcímem(csak Veszprém megyében), akkor az mit von maga után?
Munkáltatónak és nekem, mint munkavállalónak?
Attól függ, hogy ténylegesen hol laksz?!
Ha Veszprémben, akkor elméletileg az útiköltséged X %-át megtéríti. Régebben ez 100% volt, ma már azt hiszem 60 vagy 70%...
Köszönöm a válaszaitokat!
Az önéletrajzomban nem szerepel lakcím, így be szoktak hívni interjúra.
Majd nem igényelek utazási költségtérítést, így gondolom előbb felvesznek, mintha kérném :)
Én sem ott dolgozom, ahol lakom. A lakcímkártyám szerinti km-távolság alapján megváltom a buszbérletem, az árának a 86 %-át megtéríti nekem a munkáltató, mert elméletileg köteles, gyakorlatilag meg szemétkedni szoktak.
Nyilatkozni kell, hogy hol van az állandó lakcímed, és/vagy hol van a tartózkodási helyed, és hogy melyikről jársz be munkába, mert csak azt köteles téríteni a munkáltató.
A dolgozók úgy szokták csinálni, hogy nem mondják meg, hogy "vidékiek", addig megfinanszírozzák maguknak az utat, a próbaidő lejárta után pedig hivatalosan bejelentik, hogy elköltöztek vidékre. Innentől kezdve tulajdonképpen kénytelen a munkáltató a napi utazási költség 86 %-át megtéríteni. Vagy a busz/vonatjegy árát figyelembe véve, vagy a bérlet árát figyelembe véve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!