440. 000ft a bruttóm nem éri meg kimennem külföldre?
Szüleimtől kaptam egy 77nm-es lakást csak rezsit kell fizetnem. (eddig szempt.1 től ideköltözik a barátnőm is naki 210 a bruttója)
utána érdeklődtem Németországba 3700 euró bruttót kapnák ugyan ezért a melóért.
Apám szerint fogjam be a szám és örüljek mint majom a
Ezt a helyesírás dolgot tényleg befejezhetnétek,mert uncsi.
Ezen lovagoltok hihetetlen,kit érdekel,sok sikeres ember gyatra helyesírással bír,mégis ott vannak.
Valaki sietve ír és nem figyel oda,a gép minket úgyis kijavít,szóval ezért nem igazán ezen van a fókusz.
Én is hasonló "dilemmában" vagyok. Én is kaptam egy magyar viszonyok között elég jó, új lakást, a fizetésem a tiédtől valamivel magasabb, de egy kategória.
Viszont nekem nem 2-3x különbség van a kinti fizetés javára, hanem 5-10x.
Én úgy vagyok vele, hogy mivel még pályakezdőnek számítok, ezért 4-5 évig még tapasztalatot szerzek és PhD-t csinálok a területen (közben B-tervként a nyelvtanulás is menne). Aztán 5 év múlva meglátom: ha sikerül a kinti bérek kb. harmadát itt Mo-n kiharcolnom, akkor maradok, ha nem, akkor elképzelhető, hogy megyek...
Mondjuk én alapvetően nem szeretnék külföldre menni tartósan, ezért nekem a minimum ötszörös pénz jelentene csak motivációt. Egy gyors számolás alapján neked "csak" 2.6x különbség lenne a fizetésedben, ami az ottani árszínvonalat (pláne, ha saját ingatlant akarsz) is figyelembe véve nem jelentene sokkal magasabb életszínvonalat.
Nekem a helyedben havi 7000 Euró alatt eszembe se jutna a kérdéssel foglalkozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!