Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért néznek rám furcsán e...

Miért néznek rám furcsán e mondat hallatán?

Figyelt kérdés
állásinterjún amikor szóba kerül a bérezés mindig azt válaszolom hogy engem a pénz nem érdekel az az utolsó tényező egy állásbetöltése kapcsán. Nehéz elhinni hogy ebbe a pénz orientált világban még van akinek csak annyira számít a pénz hogy megéljen?
2015. aug. 17. 16:17
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem a mai pénz orientált világ nem az hogy megélsz hanem minél többet akarsz olyan dolgokat is ami X évvel nem volt és nem létszükséglet. amúgy mondtam egy összeget szerény netto 120 körül mondok abból már megélek jut pénz hobbimra is de nem élek fényűző életmódot. De vannak ismerőseim akiknek a nettó 180 ezer forint se megfelelő minél többet többet akarnak na én nem ilyen vagyok. Illetve maga a pénz se motivál ha kapnék nettó 300ezer küröl és rossz munkakörülmények lennének biztos nem mennék az adott helyre dolgozni.
2015. aug. 19. 10:23
 12/16 anonim ***** válasza:
#11: Azért, mert ha pl. Budapesten egy normálisabb kerületben kell egyedül albérletet fizetned, akkor nem fogsz nettó 180-ból megélni. Ez nem telhetetlenség, egyszerűen mindenki törekszik arra, hogy kényelmesen tudjon élni anélkül, hogy állandóan számolgatni kelljen. Ha neked erre nincs igényed az a te dolgod, de ne nevezd telhetetlennek azt, akinek van.
2015. aug. 19. 10:33
 13/16 A kérdező kommentje:
Valaki írta hogy ő meg olyant venne fel aki jóval többet mond az átlagnál. Hát nem lenne nevetséges komolytalan ez pl egy pályakezdőtől aki nem is ért szinte még a szakmájához ?
2015. aug. 19. 10:34
 14/16 A kérdező kommentje:
nem vagyok Pesti de egyik ismerősöm felköltőzőt tanulni és ő 80ezerért talált albérletet igaz nem újszerű de voltam nála azon kivűl hogy régimódi bútorok vannak , csempézés ablakok stb... tisztaság van. Ja 3an fizetik. Aki meggondolom elköltözik külön otthonról már nem egyedül teszi. Nem itt az a helyzet hogy kell a sok pénz mutatni hogy kemény gazdag emberek vagytok és mindenki kiny@lhatja. Ez a mai társadalom. Amúgy meg nehezetekre esik a munka ha már dolgozni kell jó sok pénzt fizessenek , mert ti csak a munkába azt látjátok meg. Nem igaz?
2015. aug. 19. 10:42
 15/16 anonim ***** válasza:

#14: Persze, 25-28 éves korig jó buli lehet másokkal együtt lakni. Egyébként olyan lakás, ahol 3 felnőtt ember rendesen elfér és nem valami gettóban van 170+rezsinél kezdődik. Tudom, mert épp most keresek albérletet. A haverodnak kva nagy mázlija volt, vagy két szobában laknak hárman. Mindenesetre statisztikailag teljesen irreleváns az ő esete.

Egyébként meg nem esik nehezemre dolgozni, csak tisztában vagyok azzal, hogy mennyi pénzt keresek a munkáltatómnak és ennek egy részét szeretem megkapni. Ha jótékonykodni akarok, akkor elmegyek valahova önkénteskedni, ingyen megcsinálok egy weboldalt egy nonprofitnak vagy a megkapott pénzemből adományozok, nem pedig a cég zsebében fogom hagyni, ráadásul ha ilyet csinálnék valószínűleg elküldenének 2 hét kényszerszabadságra meg hívnának hozzám egy pszichiátert.

2015. aug. 19. 10:58
 16/16 anonim ***** válasza:

" Azért, mert ha pl. Budapesten

egy normálisabb kerületben kell

egyedül albérletet fizetned, akkor

nem fogsz nettó 180-ból megélni."

Dehogynem. Nekunk pl 75-80 korul kijön az albi rezsivel, kozos koltseggel. Ezt akár egyedul is fizethetném és maradna 100 ezer megélni. Mondjuk megtakaritasra akkor nem tul sok jutna, az pedig fontos ha valaki nem csak a mára hanem a jövőre is gondol.

2015. aug. 19. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!