Csak az írjon kérem aki biztosra tudja. Mit jelent az alábbi német nyelvű mondat a munkaszerződésben?
A határozott idejű munkaviszony a határozott idő elteltével megszűnik, hacsak az egyik szerződéses fél egy hónappal a határozott idő lejárta előttig, az említett (nyilván a szerződés másik pontjában) felmondási idővel fel nem mondja a szerződést.
Ergo: a szerződés megszűnik, ha azt felmondják, vagy a határozott idő eltelik.
De a határozott felmondási idő 14 nap és azt bármikor érvénybe léphet ha az egyik fél úgy akarja.
Azt az egy hónappal a határozott szerződési idő előtti felmondásos részt nem értem.
Köszönöm, hogy válaszoltál !
Na, ezt most rosszul fogalmaztam, bocsi, szóval úgy értem, hogy négy héttel a határozott idő előtt közölhető utoljára felmondás, ami - a leírásod alapján - két héttel a határozott idő előtt jár le. Később már nem lehet felmondással megszüntetni a jogviszonyt.
Hogy ez érvényes kikötés-e, attól függ, hogy az adott állam Munkatörvénykönyve lehetővé tesz-e ilyen kikötést.
Köszönöm !
Tirol, tehát az utolsó hónapban már nem lehet felmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!