Önéletrajzban gáz-e azt írni, hogy "Én" a mondat közepén?
Figyelt kérdés
Szerintetek mit gondolnak arról, ha valaki nagybetűvel kezdi a mondat közepén az "én" szót? Határozottnak gondolják majd, vagy nagyképűnek?2013. nov. 9. 00:26
2/16 anonim válasza:
Abszolút hibának számít. Én tovább se olvasnám a beképzelt senki önéletrajzát.
3/16 anonim válasza:
Mi lenne az a mondat, amit így kezdenél? Hátha van valakinek jobb ötlete és átfogalmazza neked.
4/16 anonim válasza:
Nem így kezdené, hanem a mondat közepére képzeli a nagybetűs "Én"-t.
5/16 anonim válasza:
Nem csak önéletrajzban, mindenhol nagyon gáz, ott mondjuk még jobban, mert a bukta garantált.
6/16 anonim válasza:
Helyesen az Én vagy Ön szót nagy betűvel kell írni ! Mondat közepén is. Titkárok hivatalos levélben is így írják, szóval ez a helyes, ha nagy betűvel írod. Ilyenek miatt nem zárnak ki sehonnan, kb helyesírás senkit sem érdekel, hanem a képességeid meg képzettséged
7/16 anonim válasza:
6-os: Hol láttad te, hogy az Én szót nagybetűvel írjuk mondat közben? Jézusom!
Sehol nem írjuk nagybetűvel az E/1 és T/1 személyes névmásokat. A többit is csak különleges esetben.
Az E/1 csak akkor nagybetű, ha angolul írod :)
8/16 anonim válasza:
A titkárok vegyenek egy nyelvtankönyvet, vagy küldj nekik egyet.
9/16 anonim válasza:
# 6
Álmaidban maximum.
Helyesen kisbetűvel az én és az ön szót is.
10/16 anonim válasza:
Már pedig igen nagyképűek vagytok, de annál ostobábbak is :D
Tudnillik a szerződésekben mindíg nagybetű a megszólítás mondatközben. Így is tanítják és ilyen is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!