Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti be szoktátok írni az...

Ti be szoktátok írni az önéletrajzba a pontos lakcímeteket?

Figyelt kérdés

2015. aug. 10. 21:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
95%

"Kérdező, ha te keresel állást akkor azokra hallgass akik segítenek jól dönteni.

Ne megerősítést keress (pl te nem szeretnéd beírni, ezért kíváncsi vagy mások véleményére és ha mások azt írják, hogy "semmi köze hozzá" akkor te sem fogod beírni), és ne is adj olyanoknak a véleményére akiknek nincs állásuk (könnyen lehet, hogy pont azért nincs mert nem írja be a lakcímét) - mert nem rájuk akarsz hasonlítani, hanem szeretnél egy állást szerezni. "

És te vagy az, aki segít jól dönteni? Akkor magyarázd már el szépen, hogy miért is kell beleírni. Azon kívül, hogy foglalja a helyet és senkit nem érdekel. Az én önéletrajzomba az összes személyes adat a nevem és a telefonszám + e-mail cím. Érdekes módon eddig minden helyről megkerestek, ahova jelentkeztem. Nem a címmel, hobbival, kedvenc színnel meg hasonló hülyeséggel kell kitölteni.

2015. aug. 11. 08:07
 12/22 anonim ***** válasza:
95%

Nem irok bele pontos cimet, teljesen felesleges. Mi közük hozzá? És ha aztan elköltözöm? Akkor hiaba volt eredetileg a munkaadonak szempont, hogy ne kelljen bejarast fizetnie.

Ja nem vagyok munkanelkuli, ha már állitolag az is számít munkanélküli adja-e a választ.

2015. aug. 11. 08:55
 13/22 anonim ***** válasza:
25%

"Akkor magyarázd már el szépen, hogy miért is kell beleírni."

Mert ha nincs benne nem veszem fel. Mert elkezdek agyalni, hogy biztos messze lakik, tuti nem érne be fél óra alatt ha hirtelen szükség lenne rá, lehet, hogy vidéki és fizetni kellene a beutazása egy részét, biztos messze lakik és keres egy közelebbit stb.

Lehet, hogy nincs igazam, de kettőnk közül én vagyok döntési pozícióban (én veszek fel embert, nem te).

A kérdező is nyilván azért tette fel a kérdést, mert szeretne segítséget abban, hogy könnyebben felvegyék.

2015. aug. 11. 09:07
 14/22 anonim ***** válasza:
34%

"Érdekes módon eddig minden helyről megkerestek, ahova jelentkeztem"

Gratulálok hozzá. Akkor biztos jó vagy valamiben. És azoknál a helyeknél, ahová jelentkezel nem szükséges, hogy közel lakj a munkavégzés helyéhez (vagy egyéb okok is lehetnek, pl kevés kvalifikált jelentkező a helyre, ahol még így is jobb voltál a többieknél).

A kérdés az, hogy vajon mit vesztettél volna, ha beleírod a lakcímedet is a jelentkezésbe? Akkor nem vettek volna fel? Dehogynem.

Ellenben lehet, hogy valakit azért nem vesznek fel, mert nem írja bele.

Ez egy olyan plusz információ, ami segíthet. Kevesebb nem lesz tőle az önéletrajz, de több akár lehet.

Azt, hogy a kérdező milyen helyre akar jelentkezni nem tudhatjuk. Amit tudhatunk, hogy van olyan hely, ahol a cím megléte szükséges ahhoz, hogy felvegyék (és - ezek szerint - van olyan ahol nem szükséges).

Ezért írtam, hogy kire hallgasson.

Ha rád hallgat lehet, hogy felveszik (de felvették volna akkor is, ha benne van a címe, tehát veled nem nyert semmit), de lehet, hogy nem veszik fel mert nincs benne a címe az önéletrajzban.

Míg ha rám hallgat akkor a cím hiánya miatt biztos, hogy nem fogják kukába dobni az önéletrajzát. Lehet választani.

2015. aug. 11. 09:13
 15/22 anonim ***** válasza:
86%

"Ha rád hallgat lehet, hogy felveszik (de felvették volna akkor is, ha benne van a címe, tehát veled nem nyert semmit), de lehet, hogy nem veszik fel mert nincs benne a címe az önéletrajzban. "

Tévedésben vagy. Ha rám hallgat és nem vették fel, akkor azt nyerte, hogy bukott egy inkorrekt, filléreskedő, kihasználó céget.

2015. aug. 11. 09:17
 16/22 anonim ***** válasza:
94%

#14: Én szeretem minél rövidebbre fogni az önéletrajzomat, 1 oldal, kizárólag a legfontosabb információkkal. Ha A5-ös oldalon is elfér, annál jobb. Olyan munkakörben dolgozom, ahol az sem érdekel senkit, ha Barcelonából járok dolgozni, feltéve, hogy elvégzem a munkámat.

Persze ha bolti eladónak vagy gyári munkásnak jelentkezik valaki, akkor lehet, hogy ilyesmi alapján nem vesznek fel valakit, mert úgyis 30 emberből kell kiszűrni egyet.

2015. aug. 11. 09:25
 17/22 anonim ***** válasza:
60%

"Tévedésben vagy. Ha rám hallgat és nem vették fel, akkor azt nyerte, hogy bukott egy inkorrekt, filléreskedő, kihasználó céget."

Ebben azért igazad is van, bár azért a munkakörtől erősen függ, hogy kivel filléreskednek és kivel nem. Nyilván jól fizető/magas pozícióban nem számít, könnyen pótolható alulképzettnél meg igen.

Azon azért gondolkodj el, hogy a kérdező (érted, aki itt, a GYK-n tesz fel kérdést egy ilyen szituációról) melyik kategória?

2015. aug. 11. 09:30
 18/22 anonim ***** válasza:
77%
Akármelyik kategória lehet éppenséggel. Lehet egy pályakezdő mérnök is, kevés tapasztalattal. Ettől függetlenül egy sima "melós" is ha teheti érdemes elkerülni az inkorrekt cégeket.
2015. aug. 11. 09:34
 19/22 anonim ***** válasza:
10%

Amit ezek után nem értek, hogy minek pontoztok le. Nem volt hasznos amit írtam? Nem értitek meg, hogy a másik oldal (a munkaadó) máshogy gondolkodik bizonyos kérdésben?

Rossz tanácsot adtam? Kevesebb lehet a tanácsommal a delikvens (tudod, nem kerülheti el a filléreskedő céget..).

Általában nem foglalkozom ezzel, de most rosszul esik. Segítséget nyújtok, amivel lehet, hogy a kérdezőt álláshoz juttatom (nem nélküle nem írná bele a címet) és a közösség ezzel hálája meg -)

2015. aug. 11. 09:37
 20/22 anonim ***** válasza:
67%
Repül is a lepontozàs a hiszti miatt jaaaaj jaaaaj
2015. aug. 11. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!