Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Családfenntartó anyukák,...

Családfenntartó anyukák, mennyi nettótok van egy hónapban? Hogyan lehet ezt megoldani?

Figyelt kérdés

Pályát kell módosítanom, hogy anyuka lettem, most már családfenntartó vagyok. Keresem a lehetőségemet. Kétdiplomás, három idegen nyelvet beszélő nő vagyok. Tanári pályán, szociális szférában nem nő nekem fű. Új életet kell kezdeni.

Vállalkozzak? Kereskedjek? Vegyek benzinkutat :) ? Vagy alkalmazottként lehet 3-4-500 ezret hazavinni?

Várom a tapasztalatotokat, sürget az idő. Vége az eddigi "kényelmes" munkának, hogy azért dolgozom, hogy jót tegyek. Kő keményen pénzt kell keresni. Mint egy férfinak... :(

2015. aug. 10. 14:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha nyelvtanar vagy, elmehetsz forditani, nyelviskolaba tanitani vagy adhatsz maganorakat is. En valami ilyesmi vallalkozasban gondolkodnek.
2015. aug. 10. 14:27
 2/12 anonim ***** válasza:

Multit ajánlottam volna 3 nyelvismerettel, de írod, hogy nemrég szültél, így az kiesik, mert nem tolerálják a gyerek miatti táppénzt és a kötöttséget. Közigazgatás viszonylag stabil viszont kezdőként nyelvpótlékkal sem nagyon több mint havi 150 ezer.

Milyen végzettséged van? Kezdőtőke? Mennyi idős a kicsi?

2015. aug. 10. 15:52
 3/12 anonim ***** válasza:
ha csak magánórából akarsz megélni, vagy feketén csinálod, vagy vállalkozóként, kell egy hely, ami nem a konyhaasztal, ha irodát/tantermet bérelsz, a gatyád is rámegy, Bp-en esetleg bejön, de vidéken esélytelen. Fordítani otthonról is lehet, de ahhoz, hogy befuss, sok olyat kell vállalni az elején, ami nem tetszene, ha választhatnál, plusz a nyelvtudás még nem biztos, hogy azt jelenti, fordítani is tudsz. és ha nincs róla papírod, megbízást is nehezebben kapsz, vagy kevesebbért.
2015. aug. 10. 16:00
 4/12 A kérdező kommentje:

Nyelvtanári. Féléves.

Multikon belül mi?

Egyáltalán nem vállalnak anyákat a multik?

2015. aug. 10. 16:16
 5/12 anonim ***** válasza:
Elso vagyok. En nyelvtanar-fordito vagyok, dolgoztam multinal, nyelviskolaban, forditokent, kiadonal...vannak azert lehetosegek. Milyen nyelvszakon vegeztel, mi a masik diplomad, milyen egyeb nyelveket beszelsz?
2015. aug. 10. 16:20
 6/12 anonim ***** válasza:
Komolyabb irodai munkákra simán érdemes multikhoz jelentkezni, elég sok helyen van vállalati óvoda, lehet 4-6 órát melózni, back office-ban össze-vissza csúsztatni, hogy lehessen ide-oda cibálni a gyerkőt. Nem olyan gonoszak ám a multik.
2015. aug. 10. 17:30
 7/12 anonim ***** válasza:
Alkalmazottként a tapasztalat számít, illetve hol laksz? Mert nem mindegy, hogy Budapest vagy Miskolc.
2015. aug. 10. 17:56
 8/12 A kérdező kommentje:
Buda, némettanár, angol, spanyollal. Kreatív, ötletember típus, egy jó vezető ezt jól tudná használni.
2015. aug. 10. 18:16
 9/12 anonim ***** válasza:
63%

Egyedülálló- így családfenntartó anya vagyok, 38 éves, 5 éves ovis kisfiúval Budapesten.

A havi nettóm (az évi két prémiummal, cafeteriával, családi pótlékkal) kb. 470-500 eFt/hó nettó. A gyermektartás esetleges, nem lehet rá számítani- de annak is örülök, ha a volt férjem elviszi a fiunkat valahová vagy vesz nek egy fagyit vagy ajándékot a szülinapjára- tehát ez nem háztartási bevétel.

Első diplomám szerint én is ún. segítő szakmájú vagyok, amit nagyon gyorsan módosítottam, még jóval a házasság/gyermekvállalás előtt. Sajnos a mai világban a közalkalmazotti/köztisztviselői bérből nem lehet családfenntartót játszani... :(

Pénzügyi szektorban helyezkedtem el (ehhez szükséges végzettségeket is szereztem)- itt nem irreális egy alkalmazotti, szakértői munkakörben ilyen fizetés, sőt.

Esetedben viszont nem értem ezt a kérdést: én eddig is azért dolgoztam, hogy jövedelmem legyen, pénzt keressek- vagy eddig esetleg házas voltál, eltartott valaki vagy hobbiszinten volt csak szükséged a munkára?

Nem szeretnélek kiábrándítani, de mind a kereskedéshez, mind pedig egy vállalkozás indításához kell(ene):

- kezdőtőke (van?)

- végzettség, tapasztalat (minden megbecsülésem a tanároké, de ez nem releváns)

Hogy függ össze az anyává válás a kényszerű pályamódosítással? Egyedül maradál egy csecsemővel vagy terhesen?

Ha értelmes, tanult nő vagy, akkor esetleg szóba jöhet az is, hogy a csed-gyed ideje alatt átképzed magad- legyen az egy kiegészítő egyetemi képzés, egy magasabb szintű neylv vagy akár egy új szak- kitalálni helyetted nem fogjuk tudni. Én is tanultam az otthon töltött hónapok alatt, a meglévő gazdasági-pénzügyi képzéseimet egészítettem ki- hát így sem leányálom csecsemő mellett tanulni, vizsgázni, de nem lehetetlen, sokan meg tudják tenni.

Főleg, ha van segítséged (nagyszülők, rokonok, stb.)- egyedülállóként sem lehetetlen, de azért az már kőkemény.

A benzinkút vásárlás teljesen komolytalan- ha lenne az ehhez szükséges kezdőtőkéd töredéke, akkor nem itt "ötletemberkednél" :)

A tanári pályát akarod módosítani: de mihez értesz? Mihez van tőkéd? Mihez van affinitásod? Mit tanulnál szívesen? Milyen területen van esetleg kapcsolatrendszered, ahol pl. szakmai alapokat szerezhetsz vagy családi/baráti szakmai segítséget kaphatsz? Ezeket kellene végiggondolni.

Na meg azt is, hogy pl. egyedülállóként mnemcsak magadért, hanem a gyermekedért is felelős vagy- lehet, hogy nem pont a születése körüli időre érdemes időzíteni egy kezdő vállalkozás tapasztalatok nélküli beindítását, mert külön-külön mindkettő egész embert követel.

Az alapokkal ugye tisztában vagy egy vállalkozás költségeit illetően is (adózás, járulékok, magad után fizetendők- ha nem, akkor egyelőre inkább ennek nézz utána).

Az,hogy alkalmazott vagy, nem jelenti azt, hogy "kényelmes" életet élsz. Valamit valamiért: a vállalkozó kezdetben nem napi 8 órát dolgozik és nincs évi huszonpár fizetett szabadnapja, vagy ebédideje, cafeteriája sem. Cserébe viszont tényleges döntéshozó mindenben, rendelkezik az idejével, bár sokan nem bírják az ezzel járó felelősséget.

Fordítva is igaz: az én munkámban is eőfordul időnként, hogy nyilvánvaló butaságot kell elvégeznem, aminek látható, hogy nem lesz értelmes eredménye, de ez a munkautasítás- legfeljebb elmondom a véleményem. Ha hajtás van, akkor nem mindig 8 óra az a 8 óra itt a bankszektorban sem (multinál, piaci szereplőnél sehol sem), ha pedig uborkaszezon van, akkor még ide is válaszolhatok vagy elintézhetem az utalásaimat, drogériás bevásárlásaima ebédidőben. Viszont nem tehetem meg, hogy nem jövök be.

Szóval nem tudom, hány éves vagy: a leírásod alapján (bocsáss meg), de huszonévesnek tippelnélek, mert ez a kevés infó is csapongó.

Magadnak kell megfogalmazod:

- mit akarsz elérni (pl. karrierben, pénzben, időben)

- mit vagy hajlandó tenni érte (pl. tanulásban, utazásban, befektetésben)

A cél keresésében így ismeretlenül senki nem fog tudni neked igazán hasznos választ adni, ha még az sem derül ki, aktuálisan mi az az élethelyzet, amibe csöppentél, miért KELL váltani, miért lettél az anyasággal egyszerre családfenntartó is.

Minden jót.

2015. aug. 11. 16:15
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Utolsó, külön köszönöm a körültekintő válaszodat, az idődet!

2015. aug. 22. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!