Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » "Csak legyen egy diplomád! "...

"Csak legyen egy diplomád! " ezt szokták nekem mondani. Szerintetek is "csak" ennyi lenne a lényeg? 21/F

Figyelt kérdés
2010. márc. 6. 16:09
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
53%
Már megint nem tudsz olvasni. Én azt írtam, hogy süt az általad leírtakból az irigység, nem pedig azt, hogy te olyat írtál volna, hogy irigy vagy. Érted már?
2010. márc. 6. 16:48
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Éhező ügyvédet, jogászt és társait, akik ismerik a kiskapukat még nem láttam! Kiskapu kiemelve, aláhúzva!

Ma ha megkérdezel egy tizen, vagy akár huszon évest, hogy szeretne-e varrónő, vagy autószerelő lenni, lazán a pofádba röhög, mert az lealacsonyító a 18-as IQ-jához.

Én személy szerint a szakmáimat többre értékelem, mint a leendő diplomámat (nagy rá az esély, hogy nem is fogok dolgozni vele)!

Ha "tökös" vagy szakmát tanulsz és go külföld.

2010. márc. 6. 16:51
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

En pl. nem a diplomara hajtanek, hanem a nyelvTUDASRA! Es a fontos, hogy tudd is a nyelvet, ne csak legyen belole nyelvvizsgad. Tudjal beszelni, irni, ertsd is meg a nyelvet.

Es en is szakmat tanulnek pl. egy JO fodrasz kulfoldon nagyon jol meg tud elni.

Magyarorszgon hogy ki el meg jol az nem tudom.

2010. márc. 6. 16:58
 14/36 anonim ***** válasza:
81%

Már megint nem tudsz olvasni. Én azt írtam, hogy süt az általad leírtakból az irigység, nem pedig azt, hogy te olyat írtál volna, hogy irigy vagy. Érted már?

De érted már hogy a diplomád semmivel sem ér többet mint egy szakma? Érted??? Eljutott a tudatodig? És az is eljutott a nagy kapacitású agyadba, hogy diplomásokból annyi van mint égen a csillag, szakmunkásból pedig hiány van? Ez is elért odaáig? Igen? Nahát, nagyon ügyes vagy. De azért ezt a videót kérlek nézd végig. És utána verd a mellkasod a diplomáddal.

[link]

2010. márc. 6. 17:00
 15/36 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem is van benned irigység, pedig én nem vagyok diplomás. ,,nagy csodás egyetemisták", ..nyakkendős úriember", ,,nagydiplomás". Ezek árulkodnak róla. És egy diploma nem fog ártani szerintem, lehet más szakmában dolgozni, de lehet gyárban végzed és 60ezret keresel egész életedben, ha meg pl. doki vagy akkor tele leszel pénzel. Mindenesetre nagyobb lehetőséged lesz az előrelépésre diplomával. De a legegyszerűbb, ha megtanulsz egy nyelvet felsőfokú szinten és elmész magántanárnak 60perc/3000ft, nem rossz órabér:D
2010. márc. 6. 17:01
 16/36 anonim ***** válasza:
80%
Azt sem írtam sosem, hogy a diploma többet ér, mint egy szakma. Tudod miért nem írtam? Mert nekem is van három szakmám plusz a diplomám. A munkahelyemen a diplomám és a három szakmám miatt alkalmaznak, mindnek egyformán hasznát veszem, ha csak az egyik nem lenne, már akkor nagyon nagy bajban lennék. Így tökéletesen kiegészítik egymást a végzettségeim.
2010. márc. 6. 17:04
 17/36 anonim ***** válasza:
59%

17:00!

Hihetetlen, hogy mekkora kisebbségi komplexussal küzdesz azért, mert nincs diplomád. Ha ennyire zavar, akkor csinálj egyet, vagy ha nem tudsz, akkor irigységből ne piszkáld azokat, akiknek van, mert magadat teszed szánalmassá és nevetségessé.

2010. márc. 6. 17:08
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
sziasztok! én 18 éves gimnazista vagyok jövőre érettségizem. nem vagyok túl jó tanuló de nem is bánom mert én is észrevettem, hogy a diploma egyáltalán nem jelent egyet a jólfizető állással. "sajnos" elég jó vagyok matekból így a szüleim biztosan elküldennek jelentkezni egyetemre de én százszor inkább szakmát tanulnék. el se merem mondani senkinek ezt. a szüleim butaütést kapnának h a "matekzseni lányuk nem akar egyetemre menni ....te jó ég ez megbolondult!" (már hallom ahogy nekem esnek...), az osztályban se merem ezt mondani mert mindenki természetesnek veszi (még ha pocsék tanuló akkor is) h bizony továbbtanul. mit tegyek? mit gondoltok? érdemes továbbtanulnom csakmert meg lennének a képességeim?
2010. márc. 6. 17:14
 19/36 anonim ***** válasza:
83%

Egyébként nem baj, hogy nincs diplomád, nem mindenkinek van. Pont ezért mondom, hogy én sosem írtam olyat, hogy többet érne a diplomám akármelyik szakmánál. Mindenkire szükség van ezen a világon. Szükség van alapvégzettségű emberekre is, akik rendben tartják a parkokat, a köztereket a nyilvános wc-ket...stb. Szükség van érettségivel rendelkező emberekre is, akik egy kiegészítő szakmával vagy tanfolyammal el tudnak menni mondjuk egy boltba pénztárosként dolgozni, vagy adminisztratív munkakörökbe...stb. Természetesen szükség van szakemberekre is, akik megjavítják a tetőmet, ha mondjuk átázik, vagy az elképzeléseim szerint alakítják ki a konyhabútoraimat...stb. Ugyanígy szükség van a diplomás emberekre is, mert mi lenne velünk, ha egy érettségizett ember ülne a fogorvosi székben és turkálna a szánkban? Vagy érettségizett ember venné ki a vakbelünket? Vagy érettségizett ember lenne az újszülött kisbabánk gyerekorvosa?

Vannak prioritások az ember életében, és a szakmájában is. Tudod, az elsőbbség joga. Nyilván elsőbbséget érez egy, a szakmához megfelelően értő szakember, mint egy más végzettségű emberke. Egyértelmű, hogy bádogosnak nem engem fognak felvenni, hanem azt, aki ilyen jellegű szakmával rendelkezik. Hegesztőnek sem mehetnék, de nincs is ezzel gond. Boltba sem mehetnék pénztárosnak, mert nincs meg hozzá a végzettségem. Viszont, a szakmámon-szakmáimon belül az egyik legmegbecsültebb munkahelyen dolgozom, az egyik legmegbecsültebb szakemberként. Erre büszke vagyok, de nem a diplomám miatt, mert már mint mondtam a diplomám önmagában nem érne semmit, ha nem lenne hozzá a másik három szakmám.

2010. márc. 6. 17:18
 20/36 anonim ***** válasza:
79%

Szia! Én egyetemen tanulok, de azért, mert érdekelnek a tantárgyak, és ha már megtanulom ami érdekel, akkor legyen is róla papírom.

Azonban nem valószínű, hogy a diplomámmal fogok elhelyezkedni, mert sokkal szívesebben tanulnék egy szakmát, mert jó, ha az ember két lábbal, biztosan áll a földön. Egyébként biológusnak készülök most, de szívesen lennék állatgondozó egy állatkertben, vagy gondnok egy iskolában.

22/L

2010. márc. 6. 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!