Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes felháborodni egy mai...

Érdemes felháborodni egy mai szittya magyar munkahelyen azon ha a főnök odaveszi a rokonát dolgozni de mivel semmihez se ért a rokon felvesz mellé valakit fillérekért aki ért is hozzá?

Figyelt kérdés

Hatékony és átgondolt gazdálkodás, ésszerű költekezés. A főnök jelszavai.

Na.

Főnök odaveszi X rokonát dolgozni. Papíron "beszerzési manager". Az ő feladata lenne, hogy beszállítókkal vegye fel a kapcsolatot, árat kérjen tőlük, a legjobbat kiválassza és rendeljen, számon tartsa a tartozás-követelés ügyeket. Nem egy agysebészet, de résen kell lenni (kötbér késedelmi kamat NAV stb).

Na X rokon végzettsége: középisk érettségi. Noha az állás meg lett hirdetve és ott felsőfokú pénzügyi végzettséget és 3-5 pályán eltöltött évet + fluent englisht szabtak feltételnek. A kedves rokon ezek közül egyiknek se felel meg ráadásként még hülye is mint a segg. Nem baj, rokon, fel van véve.

De mivel a munkát valakinek el is kell végezni és a kedves rokon ugye egy számlát nem képes kiállítani, ha azt mondod neki Excel tábla közli hogy nem tud kínaiul, na szóval hát kell valaki mellé.

Hát fel is vesznek a rengeteg pályázóból egy olyat mellé aki minden kitételnek megfelel végzett gyakorlott nyelvet beszél. A dolga papíron: asszisztens. A fizu: minimálbér közeli.

Valós munkája: hát mindaz ami a kedves rokon dolga lenne. Nem segédként, hanem 100%-ban, ugyanis a kedves rokon semmit se csinál, néha egész héten nem is nagyon látni.

A fizetése? Hát a hivatalos fizuja is súrolja a havi nettó fél milliót (és még ki tudja mit kap, pl teljes benzinkártyát a cégtől stb).

Mindezért a fél millióért keményen nem is csinál semmit ahogy azt illik.

A "segéd " meg a belét kidolgozza napi 8 óra helyett 10ben, ha valami hibát vét leszedik a fejét ott helyben és kapja a nettó 80-at.

Így van egy emberünk aki nem elég hogy nem ért semmihez de sokba is kerül és van egy másik aki meg csak azért van ott mert az első nem ért semmihez. Így nem simán, hanem duplán triplán stb ráfizetés a cégnek.

De azért " Hatékony és átgondolt gazdálkodás, ésszerű költekezés". Ugye.

A túlórák meg a cégnél vatikáni valutában vannak fizetve, hiszen "nehéz időket élünk".

Nehezet. És közösen is viseljük a terheket ugye.

Ki mit szól ehhez? Érdemes ezen háborogni? Változni persze semmi se fog, hogy a főnököt idézzem: nem tetszik? el lehet menni.

Csak azért kérdem mert ismerőseim rokonaim kollegáim csak legyintenek. Azt mondják ugyan! Az összes magyar szaros helyen ez folyik. Uram bátyám sógor komaság van

2015. júl. 19. 13:43
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
Az nem is akar dolgozni aki olyan sokaig otthon marad. Vagy beteg és igy bizonyos munkakat nem vegezhet. De egy egeszseges ember barmikor talal munkat. Csak nem biztos, hogy tetszik neki.
2015. júl. 22. 12:37
 32/46 A kérdező kommentje:

barmikor talal munkat. Csak nem biztos, hogy tetszik neki.

Na ja hát olyan munkát én is fel tudok hajtani hogy próbaidő 3-6 hóbap, fizu nincs, de cserébe látástól vakulásig dolgozhatsz hónapiokig tök ingyen és majd a cég hónapok múlva méltóztatik eldönteni hogy alkalmaz-e.

Ha nem, akkor dolgoztól hónapokat ingyen. És mehetsz panaszra akárhova: aláírtanak egy papírt az elején.

Tovább is van mondjam még? Olyna cég is van ahova mehetsz dolgozni próbaidőre, ha TE A DOLGOZÓ fizetsz azért hogy a cég alkalmaz téged. Nem pénzt nem kapsz még te fizetsz. És erre is van ember!

2015. júl. 22. 14:27
 33/46 anonim ***** válasza:
Nem tudom hol élsz, de ilyet MO-n nem lehet törvényileg lepapírozni (sem az ingyen munkát, olyat meg, hogy te fizetsz pláne nem).
2015. júl. 22. 14:40
 34/46 A kérdező kommentje:

Konkrét cégeket tudok mondani mindkettőre, és nem ám porbafingó magyar kis szar cégek, hanem pl az egyik ilyen cég egy egész EU-ban jelenlevő távközlési multi.

A másik egy szintén multi logisztikai ahol nekem is volt "szerencsém" dolgozni.

2015. júl. 22. 14:44
 35/46 anonim ***** válasza:
Nem jó a multi, nem jó a magáncég, egy a szerencse, te jó munkaerő vagy. Sőt kiváló.
2015. júl. 22. 15:07
 36/46 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj, de ez, hogy a multi veled olyan szerződést akarna aláiratni, hogy x hónapig dolgozz ingyen annyira kamuszagú, hogy nem is tudom elhinni. Konkrétan törvénytelen, egy ilyen szerződést simán aláírhatsz és már mehetsz is másnap perelni.
2015. júl. 22. 15:10
 37/46 anonim ***** válasza:

melyik az a tavkozlesi multi?

annyi kamut hordasz itt össze...

minimalberes allast barmikor talalni, legalabbis pesten tuti

2015. júl. 22. 17:22
 38/46 anonim ***** válasza:

Összegzem,

van egy munkahelyed, amit utálsz, de a jelek szerint valójában valami jó kis langyos állóvíz, ahol nem csak a rokonok, de ti alkalmazottak is kényelmesen elvegetáltok a pocsolyában.

Attól viszont rettegsz, hogy kimerészkedj a munkaerő piacra, akár azért, mert valójában nem is vagy annyira jó szakember, akár azért, mert igazából a lelked mélyén tudod, hogy a lábvíz helyett egy rendes fizetésű munkahelyen rendes munkát is várnának el.

És, hogy mindezt ne kelljen beismerned magadnak jössz a legdurvább legendárium részeivel, hogy a multiknál ingyen kell dolgozni, sőt, még neked kell fizetni (szólok, ez inkább a kis cégekre igaz mindkettő, a nagyok nem trükköznek ilyesmivel)...

Tudod, amikor én hasonló cégtől dobbantottam, mint ahol Te vagy meghallgattam a tulajdonostól, hogy miért kellene maradnom, és milyen szörnyű lesz egy nagy cégnél, meghallgattam a főnökeimtől, és meghallgattam a kollégáimtól is... Majd elmentem egy multihoz 2x pénzért dolgozni, normál körülmények, szakmai előmenetel, etc, és kiderült hogy semmi sem volt igaz a katasztrofális előrejelzésekből. Tudod, mi a legjobb? Hogy az exkollégáim még így több év után sem hisznek nekem, és továbbra is szajkózzák, hogy 6 hónap próbaidő, ahol egy vasat sem fizetnek, meg kirúgnak rögtön a próbaidő végén, meg lelketlen cég, ahol mindenkit csak kihasználnak, és dolgoznak továbbra is nagy magyar vállalkozó langyos lábvíz cégénél, ahol kihasználják őket az utolsó leheletükig minimál fizetésért...

2015. júl. 22. 19:52
 39/46 A kérdező kommentje:

szólok, ez inkább a kis cégekre igaz mindkettő

Na most már igaz lett?

Az előbb még azt olvastam hogy ilyen lehetetlen hiszen törvénytelen.

2015. júl. 23. 08:22
 40/46 anonim ***** válasza:

Te azt írtad:

"És mehetsz panaszra akárhova: aláírtanak egy papírt az elején. "

Azért én megnézném azt,hogy bárhol olyan idióták legyenek,hogy 6 hónap ingyen próbaidőt megpróbálnak lepapírozni.

Biztos vannak átverések (nem ekkorák:P), de ne éljünk álomvilágban, a multi bejelent, normális szerződéssel.

2015. júl. 23. 10:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!