Mennyi idő kell nekik?
Aggódnod semmiképpen nem kellene, de jó ha pár dolgot tudsz.
A cégek nagy része nem reagál semmit, ha nem téged keresnek. Főleg a kommerszebb állásokra néha több száz, akár ezer feletti pályázat érkezik, ilyenkor nem elolvassák az összeset, hanem elkezdik olvasgatni, mikor 10 összegyűlik ami esélyes, akkor elkezdenek interjúzni, és ha megvan a jelölt, akkor a többi megy a kukába. Senki nem fog még 1000 embernek válaszolni.
Másrészt, az, hogy beküldted még semmit de semmit nem jelent, küldözgesd továbbra is, nagyon ritka, hogy az ember állást talál úgy, hogy "1-2 helyre elküldi" és rögtön megy (lehetséges, én is találtam így állást, de azért nem ez a standard, már is jó eredmény, hogy volt aki válaszolt, néha 50-100 életrajzból jön össze 1-2 válasz).
ui: amúgy ha 3 napja nem válaszoltak, az még nagyon rövid idő.
Rengeteg oka lehet, de ha 2-3 hétig nem válaszolnak, akkor mondhatod azt, hogy 99%-ban már nem is fognak, 3 nap (főleg a nyári szabik időszakában) még semmit, ilyen gyorsan maximum nagyon kis cégek szoktak válaszolni, ahol a pályázat közvetlenül a főnökhöz esik be, aki rögtön tudja, hogy igen/nem a válasza.
Még valami. Még ha behívnak állásinnterjúra és nem téged választanak, valószínúleg akkor is b*sznak étresíteni. :)
Van hogy azt mondják hogy mindenképpen visszaszólnak akár bejutsz akár nem, és még akkor sem szólnak vissza. :)
Max ha állami/önkormányzati szektroban pályázol meg valami helyet, akkor hivatalból kell válaszolniuk, és válaszolnak is kb annyit hogy a pályázat lezárult, köszönjük a jelentkezését. Mindezt egy hónappal a jelölt kiválasztása után. Bár ott egyébként is kapcsolatok alapján választanak, csak tudnám hogy akkor minek hoztak olyan ostoba törvényt hogy még a legutolsó aktatologató pozícióját is meg kell pályáztatni.
Ezt egyébként nem ilyen elkeseredésből írom vagy sértődöttségből, csak ezeket tapasztaltam, amikor voltam olyan hülye hogy állás után futkorásszak és mások kezébr helyezzem az életemet, ahelyett hogy magam alakítanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!