Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen munkával lehet kezdőkén...

Milyen munkával lehet kezdőként nettó 150 ezret keresni?

Figyelt kérdés
Diploma nélkül.
2015. júl. 17. 20:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Egyrészt a vizsgához nem tanfolyam kell, hanem tudás. Van szimulátor, amin lehet gyakorolni, és van tananyag, amit meg lehet tanulni. Én is vizsgáztam hasonló rendszerekben úgy, hogy nem voltam tanfolyamon.

Ez a Magyarországon meg csak úgy megadták dolog elég urban legend típusúnak tűnik. Ezek a vizsgák (és a többi nagy IT cégé is) általában Prometric vizsgaközpontokban zajlik (nem tudom, hogy cisco-t szervez e más). Egy ilyen vizsgaközpont akreditációja egy vagyonba kerül, ha visszaélésen kapják a helyieket, akkor bukó.

De nem ez a legfőbb oka, hogy nincs csalás. A vizsga úgy néz ki, hogy ülsz egy számítógép előtt, ami hálózatról leszedi a vizsga anyagát, kitöltöd a tesztet, és a szimulációt, ha van, majd bármilyen emberi beavatkozás nélkül kinyomtatja az eredményedet (amit természetesen a központba is beküld), tehát emberi beavatkozás nincs. A vizsgaközpontba történő belépés előtt egy kamerás helyen meg kell mutatnod, hogy üresek a zsebeid, még aprópénz sem lehet nálad, a teremben is kamera van, amit szintén nem a magyar alkalmazottak néznek, hanem központilag. Persze, egyszerre nem figyelnek több száz vizsgaközpontot, de egyrészt sosem tudod, hogy melyik kamerát mégis, másrészt pedig elteszik a felvételt, ha egy vizsgaközpont kompromittálódik, akkor vissza lehet nézni, hogy kik érintettek benne.

Mint mondtam, pont cisco-s vizsgám nincs, így lehet, hogy ott másként megy, de más nagy céges hivatalos vizsgák (tehát nem az amiről csak adnak egy részvételi igazolást, hanem ami tanúsítványt is ad) nem tartozik abba a körbe, amit csak úgy bárkinek osztogatnának

Egyébként pont ezért érnek is valamit, mert az elmélet az, hogy egy Mo-n vizsgázott szakember pont ugyanolyan képességekkel fog rendelkezni, mint egy amerikai vagy egy kongói, szemen az egyetemi papírokkal, ahol senki nem tudhatja, hogy a Kongoi unka-dzsunka egyetem milyen szintű képzést biztosít.

2015. júl. 18. 08:02
 12/15 anonim ***** válasza:
Informatikaval kezdokent is kapsz 150-et. Ehhez elég minimalis IT ismeret elég.
2015. júl. 18. 12:36
 13/15 anonim ***** válasza:

A minimális IT ismeret nem a 150-hez nem elég, hanem ahhoz, hogy felvegyenek. Manapság hiány van IT-sokból, de nem kliens telepítő emberekből, meg szoftver installálókból, hanem jól képzett rendszergazdákból, alkalmazás üzemeltetőkből, szervezőkből, programozókból...

Tudod, hogy egy mezei IT helpdesk vagy win telepítgetős állásra hányan jelentkeznek diplomával? Hiába kell hozzá minimális ismeret, miért azt vennék fel (ha nincs ismeretsége), akinek csak egy érettségije van, és tényleg minimális ismerete.

2015. júl. 18. 12:46
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Minimális informatika tudással ha tudsz angolul meglehet keresni 180-200 ezret.
2015. júl. 18. 12:52
 15/15 anonim ***** válasza:
Kérdés, mit tekintünk minimális IT tudásnak. Ha valaki tud windowst telepíteni, meg meg tudja különböztetni a PS/2-es billzetet az USB-től, az még nem az.
2015. júl. 18. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!