Váltsak-ne váltsak munkahelyet? (részletek lent)
Egyetem mellett dolgoztam, recepciós titkárnőként. ennek semmi köze a tanult szakmámhoz. A fizetés sem a legmagasabb: 81 (+ 9 ezer cafetéria) a nettó keresetem havonta. A munkahely közel van, a busz 5000 ftba kerül havonta. És, be kell vallanom, a napi 8 órás munkaidőm jó, ha felében van munkám. Egy szóval, nem szakadok meg. Még itthon élek, de a rezsibe, kajába beszállok, így olyan 10 ezer marad hónap végére.
Most, hogy megvan a diplomám, találtam egy megfelelő munkát- nem fedi le teljesen a végzettségemet, de sokkal közelebb áll a szakmámhoz, mint a titkárnősködés.
A havi bérem 91 lenne nettóban + cafetéria +bónusz ~~~ 105-110-et kapnék.
Végre össze tudnánk költözni a párommal.
Viszont félek, mert a munkahely több, mint 100 km-re van itthonról ( igaz, a barátom családjától 25 km-re, a barátom lakhelyétől 30 km-re).
Messze van, félek itthagyni a családomat és aggódom, mert a mostani lébecolós munkahellyel szemben ott tényleg dolgozni kellene.
Nem a munka büdös, csak félek, hogy nem fogom bírni ( nem megterhelő, nem fizikai munka..csak itt már van pl. felelősség) , illetve ha felégetem magam mögött a hidat és nem jön be a dolog, akkor itthonról távol leszek, munka nélkül.
Szerintetek megéri a kockázatot?
Sajnos én nem tudom eldönteni, mert egy felől érdekelne is az a munka ( a titkárnősködés lássuk be nem túlzottan gondolkodós munka) más felől viszont ott a félelem, hogy mi lesz velem a biztos háttér nélkül..
Baromira nem nyyert kérdező, diplomás pályakezdőként kerestem előbb nettő 110 ezret, most már felment nettó 150-re fél év után. Szóval ez részedről nem nyert és nem is egy szátszakámám van.
Másik meg, 70-et hogy a fenébe költesz el OTTHON rezsire, kajára, mobilszámlára? Gyakorlatilag egy kisebb bérelt szoba árát kiadod... Nyilván illik az otthon költségekbe beszállni, de ha nem tudsz mellette félretenni, semmi értelme otthon élni.
Úgy nem mellesleg meg ezt írtad:
"Most, hogy megvan a diplomám, találtam egy megfelelő munkát- nem fedi le teljesen a végzettségemet, de sokkal közelebb áll a szakmámhoz, mint a titkárnősködés.
A havi bérem 91 lenne nettóban + cafetéria +bónusz ~~~ 105-110-et kapnék."
Havi 105-110. Most milyen max. 130-ról beszélsz, Döntsed már el, mert egyik mondatoddal ütöd a másikat
Most kapsz összesen 90 rugót. A kérdésedben az új helyre 105-110-et írtál, tehát felső hangon is max. 20 ezer miatt költöznél + sokkal több munka, a bérlet miatt pénzben ugyanott lennél és fel se merül benned, mi van, ha nem jön be az egész, vagy valamiért váltanod kell ésatöbbi...
70: elmegy, igen, pedig nem költök magamra nagyon. 2-3 havonta veszek ruhát, ha kell. Bulizni, moziba nem járok.
de a kedvedért:
kajába: 25.000-t adok
áram: 10.000
net + telefon: 8.000
víz: 3500
busz: 5000
melóhelyen kaja: 10.000
+ 5000 elmegy tisztálkodószerre, vagy épp ami kell..
Olyan 40-45 diplomás pályakezdőt ismerek, aki idén-tavaly végzett ( nem bölcsészként, hanem elvileg sokat érő, tudományos diplomával)
Több, mint felének van melója. A másik fele szakmaelhagyó, vagy munkanélküli...
..és közülük 4-5 van, aki kezdésnek akörülit kapott, mint te :)
De nyilván benéztem :)
Gyakorlat nélkül ( az egyemen szerzett szakmai gyakorlatilag le... ják többnyire) bizony a kötelező minimálbért adják pályakezdőknek, ami, mint írtam: 125.000 ft perpill.
Döntsem már el mennyi lesz...
Minden részletet még nem tudok, 91 nettó a tuti, plusz bónusz 60 ezerig, ezt mondták. Nyilván alul próbálom becsülni, mert gondolom, nem fogok rögtön maximumot kapni.
" Amúgy, olyan cuki, hogy azt hiszitek,
hogy diplomásként majd 150
nettónál kezd az ember."
Hát pedig netto 100as (vagy még az alatti!!) havi fizuert semmi ertelme nem volt diplomazni.
A kornyezetem netto 200 korul kezd diploma utan, de persze van aki csak netto 120-150. Ezert mertem feltetelezni, hogy netto 100at minimum kap egy barmilyen diplomas.
" Nagyon
látszik ilyenkor, hogy ki épp párás
szemű, idealista egyetemista :)"
Az meg se fordult a kis buksidban, hogy tapasztalatbol mond valaki 150-et vagy 200-at?
Komolyan mondom, nem értem én az itteni "elvárásokat"...
Azért támadtatok a kérdezőnek, mert nem keres eleget (mondjuk a környezetében ilyen lehetőségek vannak és Ő azt ki akarja használni, tehát DOLGOZNI AKAR! ), valamint azért, mert kb. 50 ezret ad haza... Bezzeg, ha nem adna egy fillért sem, elbulizná, elszórná, akkor micsoda "semmirekellő", "léha", "szülein élősködő", munkakerülő", stb. lenne.
Szóval ha valaki dolgozni akar - esetleg akár kevesebbért is - meg nem élősködik, akkor azt is jól le kell dorongolni... Komolyan mondom, az eszem megáll... (amúgy 2-es vagyok, elsők között segítettem megvilágítani a figyelembe veendő szempontokat)
Kedves utolsó, köszönöm :)
Ezt én sem értem amúgy.
Ennyiért van munka, ennyiért tudok dolgozni. Hiába toporzékolok, "jófejségből" nem adnak többet.
Nyilván, ha találnék 200+ fölötti fizetéssel, oda jelentkeznék, de, mivel nincs ezért,....
Az érdekes, hogy itt mindenki olyan büszke, hogy "szaros" 90-ért nem menne el dolgozni.
Akkor mégis, miből élnétek? Nyilván a családtagok, szülők pénzéből. - nos, nekem ehhez nem lenne bőr a képemen.
De most már tudom, hogy friss diplomásként az lenne az ultimate életcélom, hogy itthon ülve, nem lealacsonyítva magam a buta 90 ezrekért várnám a zsíros állásokat.
Munkanélküliként, 22 800 forinttal nyilván boldogabb lennék.
" Akkor mégis, miből élnétek? Nyilván
a családtagok, szülők pénzéből."
Nem jol gondolod. Lehet jobban fizető állást is találni. Miért elegedsz meg ennyire kevessel? Nem gáz, hogy ennyit diploma nelkul is kaphatnál?
Tényleg, nem a családod pénzén élnél?
Akkor azt a munkanélküliként eltengetett pár hónapot, ameddig várod-keresed a jobban fizető melót, miből húzod ki?
Mert ugye, a jól fizető munkákat csak úgy dobálják az ember után :)
Ha beérném kevéssel, akkor most totál elégedett lennék a sem fizikailag, sem szellemileg egyáltalán nem megterhelő, a szakmámhoz köze-nincs titkárnő melómmal.
( nem anyagi, hanem pl. szakmai előmenetel szempontjából -aminek később komoly anyagi vonzata lehet- az "új" sokkal jobb lenne, mint mondtam is.)
Gyanús, hogy nem olvastad el sem a kérdésemet, sem a korábbi válaszaimat :)
És válaszolva a kérdésedre: nem gáz. Dolgozni sosem gáz. Nem ciki vagy szégyen. Nyilván ( mint írtam fentebbi válaszomban) a jobban fizetőnek sokkal jobban örülnék, de, ha perpill ez van, ezt kell megbecsülni.
Én pl. azt tartom gáznak, hogy a hozzád hasonló emberek "színvonalon alulinak" tartják - mintha a dolgozó embert minősítené :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!