Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik munkát választjam?

Melyik munkát választjam?

Figyelt kérdés
Könyvelő vagyok egy cégnél. 8 éve dolgozom ott, nagyon kedves és összeszokott csapat vagyunk mi. A fizetésem 130 ezer. Egy másik vállalat ajánlatot tett ugyanolyan munkabeosztásra (fizetés 180 ezer)csak épp én a könyvelő jobbkeze lennék. Ő irányítana. A jelenlegi munkahelyemen pedig én döntöm el milyen sorrendben és hogyan végzem el a munkámat. A kérdés tehát az hogy maradjak a jelenlegi munkámnál ahol már 7 éve dolgozom, vagy váltsak és legyek a könyvelő2.(attól félek hogy csicskáztatna) de itt 50 ezerrel többet kapnák a munkámért.

2015. jún. 29. 12:49
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja bocsi a végén rosszul írtam 8 éve. A második lehetőség hogy váltsak ott 9 hónapos szerződést ígérnek. A jelenlegi főnököm már tud róla, azt mondta megérti, de ha váltok ő keres a helyemre új könyvelőt, tehát nem mehetnék vissza...
2015. jún. 29. 12:52
 2/9 anonim ***** válasza:
63%

"Melyik munkát választjam?"

Figyelj, nem bántásból, és ez nem csak neked szól. De...

Felnőtt emberek, munkavállalók nem érzik egy kicsit nevetségesnek, hogy másokat kérdezgetnek meg ilyen ügyben? Te tudod, milyen perspektíva van előtted, te tudod, mit szeretnél elérni az életben, te tudod, szakmailag hová szeretnél eljutni, és azt is te tudod, mennyire motivál az anyagi kompenzáció.

Én látatlanban mondom, nem vennélek fel sehová, ha ennyire önállótlan vagy.

De hogy segítsek is: 130k az édeskevés, váltanék. De ez én vagyok, nem te.

2015. jún. 29. 13:07
 3/9 anonim ***** válasza:
45%

Várj, ezt most olvastam: " 9 hónapos szerződést ígérnek"

Nem, határozott idejű szerződét nem írunk alá.

2015. jún. 29. 13:08
 4/9 A kérdező kommentje:

Váltanék mert szükségem van a több pénzre, de sajnálnám a már megszokott munkámat és munkatársaimat!

Azért tettem fel ezt a kérdést hogy megtudjam ki hogyan döntene.

Igen, csak 9 hónapra szól a szerződés, ettől tartom egy kicsit ! :(

Továbbra is várom a válaszokat!

2015. jún. 29. 13:21
 5/9 anonim ***** válasza:
63%

Határozott idejűre biztos nem írnék alá. Más kérdés, hogy 8 év alatt rég el kellett volan jutnod egy olyan szintre a szakmában, hogy ne egy pályakezdő bérét kapd. Inkább ezen gondolkozz el...

És nem, én biztos nem váltanék ilyen feltételekkel.

2015. jún. 29. 20:29
 6/9 anonim ***** válasza:
61%
Ha 8 éve vagy a jelenlegi helyeden, gondolom a 30-as éveid elején jársz. Én huszonévesen szembesültem ugyanezzel a döntéssel, amivel most te. Egy percig sem gondolkodtam, igaz nekem az új helyen is határozatlan szerződésem van, a pénz jó, de inkább a szakmai kihívás vonzott. Méghozzá annyira, hogy tök új életet kezdtem egy másik városban. Ha multiról van szó, és a helyedben váltanék. Ha csak ennyi infóból kéne dönteni, valszeg akkor is váltanék, 7-8 év egy helyen nagyon sok. Őszintén szólva 130-ért sokkal hamarabb elgondolkodnék a váltáson. Ha nem muszájból csinálod a munkád, ha a családod támogat akkor lépd meg. Ha van 2 gyereked, aki függ ettől a biztos havi fizetéstől, lehet nem jó ötlet. Mi számodra a fontos? Valószínűleg az új helyen is lesz szabadságod, hiszen most is van főnököd aki meghatározza a feladataidat, csak épp szabadon priorizálhatsz. Az új helyen sem lenne ez másképp, egy idő után biztosan nem. A helyedbe csak akkor váltanék, ha az új munkahely multi lenne. Számomra ez biztonságot ad, szerintem sokan vannak ezzel így.
2015. jún. 29. 22:06
 7/9 A kérdező kommentje:

Végül váltottam, már ma kezdek :( !

Igen multi cég.

Végkielégítésnek 300 kilót igértek de a főnököm csak egy havi fizu összegét adta meg.

Az új főnökömmel is beszéltem azóta és feketén-fehéren megmondta hogy ha jónak talál 9 hónap után akkor hosszabít, ha nem akkor meg nem.

Igazából nem aggódok a munkanélküliség miatt.

Szerencsére 07-13 a munkaidőm ez alatt a gyerekek oviban vannak, nyáriszünteben pedig a nagymamánál (délelőtt)...

A féleségem elhagyott minket, elég furán hangzik de csak 2 havonta találkozik egy hétvégén a gyerekekkel. Tartásdíjat fizet, úgyhogy jól megtudunk élni és még félre is birok rakni. Majd ha összejön egy nagyobb összeg az évek során akkor majd nyitok egy saját céget...

Köszi a válaszokat.

2015. jún. 30. 07:15
 8/9 A kérdező kommentje:

Megkezdtem tegnap a munkát, és egész jónak tűnik.

A régi helyre bementem hogy elbúcsúzzak erre a főnököm kitessékelt avval : Hogy sok a meló...

2015. júl. 1. 07:13
 9/9 A kérdező kommentje:

Na azóta egy másik helyen dolgozom egy másik városban, igazából már az elején látszott hogy nem megy ez nekem, azt gondolták hogy énvelem mindent lehet...

A főnökkel meg egyeztünk hogy a hónap utolsó napján felbontjuk a szerződést...

Azóta cseréltem házat az egyik osztálytársammal mivel ő épp vált és új életet akart kezdeni...

Ez nekem épp kapóra jött...

Az első csapatomhoz visszamentem ők ajánlottak egy másik helyet, úgyhogy valószínüleg ott fogok dolgozni...

A fizetés ott nettó 165... :)

2015. aug. 19. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!