Vendéglátásban ha kezdek dolgozni, mikor térnek ki a részletekre?
Ma voltam állásinterjún (életem első állása, és állásinterjúja). Igazából elmondtam a képzettségem, a gyakorlatom, hogy hol voltam, és mit csináltam, hogy a városban lakom.. röviden ennyit, aztán még néhány apróságot kérdeztek, és mondták, hogy holnap menjek be próbanapra. Amikor hazaértem, akkor elmeséltem anyának, és fura is volt neki, hogy egy dunaparti, kikötő melletti étterembe hogyhogy nem kérdezték meg pl, hogy tudok e valamilyen nyelven? A fizetésről nem esett szó, arról csak az álláshirdetésben láttam valamit. A próba időről nem tudok semmit, hogy van-e, vagy mennyi idő. (jó lenne minél hosszabb próbaidő, mert nem tervezek itt hosszútávra, és ki szeretném kerülni a felmondási időt, viszont nem tudom ez hogy megy átlagban a vendéglátásban)
Az ilyen részleteket majd a próbanap után beszélik csak meg velem, addig nem akarnak ilyesmivel vesződni, vagy hogy van ez?
Akinek van tapasztalata, az legyen kedves leírni nekem, köszönöm ^^
L20
Ingyen munka? A próbanapra nem jár fizetés?
A gyakorlati helyemen még amikor suliba jártam, ha jött valaki dolgozó próba napra/ vagy napokra, akkor a néhány nap végén ha nem felelt meg, megkapta a beígért órabéres fizetését, és úgy lett elküldve. Ez más helyeken nem így szokás? :O Akkor nagyon keveset tudok még..
De a próbanapra is jár fizetés, törvény szerint. De a vendéglátói szektorban nagyon sok a feketemunka, kifizetetlen túlóra és be nem tartott szabály.
Ha a munkába álláskor nincs részletes munkaszerződésed, le fognak húzni, a kérdés az, hogy mennyire és ez neked hogy éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!