Svájcban miért vendéglátásban dolgozik majdnem minden magyar?
Egyfelől vendéglátósok vendéglátásba fognak elhelyezkedni, másfelől nem mindenkinek egyforma az indíttatása. Nem, nem fizet annyira jól, mint egy mérnök és nem olyan presztizsű, de sok az olyan plusz lehetőség benne, amivel a megtakarításaik arányaik magasabbak,mivel költséghatékony a vendéglátásban dolgozni.
Mosogatóként nem biztos, hogy kap annyit mint egy felsőfokú végzettségű, de pl lakhatásra, kajára nem kell költenie, így a fizetésének 75-100%-át teszik félre havonta ami tisztán megmarad, az egyéb juttatásokon felül. Nekem is volt idén közgazdász munkatársam felszolgálóként. És láttunk már mosogatóból lett cégtulajokat is, illetve felső vezetőket is, mert előre lépési lehetőség mindenhol van és a továbbképzés is támogatott. Az, hogy itt kezdik el szakmai tapasztalat nélkül, még nem jelent "nyomiságot", hanem csak a saját céljainak megfelelő kezdést.
"Az, hogy itt kezdik el szakmai tapasztalat nélkül, még nem jelent "nyomiságot", hanem csak a saját céljainak megfelelő kezdést."
De bizony nyomisag, mert a hasznalhato tudas hianya miatt csak erre jok, nem ok dontenek ilyen munkakorok mellett celjaik szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!