Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most már soha nem leszek jó...

Most már soha nem leszek jó programozó szakember?

Figyelt kérdés
Rádöbbentem, hogy már soha nem leszek jó a szakmámban, mert csak gazdaságinformatikus diplomám van, valamint nem C++ volt az első programozási nyelvem, hanem Java. Profik szerint a Java programozók hülyék maradnak, mert nem látnak a kódjuk mögé, hogy mi zajlik a háttérben. Aki pedig Javáról átképzi magát C++ programozóra, az pedig még mindig hülye marad. Emiatt motiválatlan vagyok. Most is megyek majd egy állásinterjúra, ami Java programozás, de már semmi kedvem nincs az egészhez, mert csak egy kódoló droid maradok.
2015. jún. 24. 00:16
 1/7 anonim ***** válasza:
28%

Micsoda tragédia... én meg megbuktam az egyetemen és lett belőlem burgerforgató..

0 megbecsülés, a nők röhögnek rajtam, pénz sincs. Mindig van lejjebb.

2015. jún. 24. 00:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez baromság. Alapvetően semmi jelentősége nincs annak, hogy az egyetemen mit tanultál. Programozási szempontból a Java és a C# között nem túl sok különbség van azon a téren, hogy mennyire látsz a kódod mögé.

Szerintem a JAVA programozók is tudnak jól keresni, ha értenek ahhoz, amit csinálnak, ha pedig nem szereted a JAVA-t, akkor is elkezdhetsz C++/C#-ban fejleszteni. Az egyetemi "tanulmányok" semmit nem jelentenek. Egy hónap alatt többet fogsz fejleszteni a munkahelyeden, mint az egész egyetem alatt.

Szóval fel a fejjel, hogy ne járj úgy, mint Séf Úr.

2015. jún. 24. 00:41
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Én legyek az intő példa. Tanuljatok különben Séf fiú sorsára juttok...

napi 8 óra vendéglátózás, kevés pénz, nyomorgás a társbérletben. A nők meg kiröhögnek hogy szegény vagy.

2015. jún. 24. 00:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség, miért ne tanulhatnád meg a C++-t, miért ne tudnál te is a "kódod mögé látni"? Inkább előny, hogy legalább értesz egy programnyelvhez, így már egyszerűbb megtanulni egy másikat, mintha most tartanál ott, hogy mi az a ciklus.

Egyetértek a 2-essel, az egyetem az csak pötyögés.

2015. jún. 24. 05:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, én meg pascalt tanultam, és nem is túl magas szinten, aztán pár év alatt eljutottam oda, hogy most egy egzotikus nyelven megbecsült programozó vagyok, pedig előtte az IT más területeivel foglalkoztam.

Semmi más nem kellett hozzá, mint az, ha éppen nem volt meló a cégnél, akkor tanultam, a többiek meg mondjuk interneteztek, meg játszottak a gépen.

Te már most JAVA programozó vagy, innentől csak a Te akaratodon múlik, hogy mennyire mélyíted el a szaktudásod. Egyébként pedig egyre kevesebb "a kód mögé látó" emberre van szükség, az öregebb szakik nálunk is azzal jönnek, hogy ő még meg tudja írni azt a library-t, amit én már csak felhasználok, mert készen kapom a 4G nyelvemhez, a probléma az, hogy a munkáltatókat/ügyfeleket nem az érdekli, hogy tudsz e saját string kezelő osztályt írni, hanem az, hogy meg tudod e gyorsan, pontosan, hibák nélkül határidőre csinálni a rendszert, amire ő vágyik, itt pedig hirtelen már a régi motorosok sem azzal töltik az időt, hogy a kód mögé nézegetnek, hanem dobálják fel a gyári komponenseket ezerrel, és megy a fejlesztés, nem pedig azon fűrészelünk, hogy C++-ban milyen szép is volt még, amikor a hőskörben egy ócska menüt 2 napig programoztak, de az olyan is volt...

2015. jún. 24. 08:39
 6/7 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Több önbizalmam kéne legyen és nem szabad, hogy ócsárolók húzzanak le.
2015. jún. 24. 11:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Azért mérnöki rendszerszemlélet nélkül is be lehet látni, hogy ha a libet nem írják meg neked, akkor te se adod oda gyorsan a megrendelődnek a kért rendszert.
2015. jún. 24. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!