Melyik programnyelv (ek) elsajátítása a legjobb JÖVEDELEM szempontjából?
Az átlagos számítógép használókén túlmutat a tudásom, de Windows telepítésekből, vírusirtásból nem lehet megélni a mai világban.
Mivel sok helyről hallom, hogy szoftverfejlesztőkre van a legnagyobb szükség, ez a jövő meghatározó munkaköre és diplomám sincs, meg pénzem se rá így nem is lesz, a lehetőségeim is korlátozottak. Egy jó programozót referenciamunkák alapján ítélnek meg, nem diploma alapján, így ha akár 3-4 évbe is telik elsajátítani rendesen a szakmát is előrébb vagyok, mintha beiratkozom mondjuk mérnökire vagy valami más, magas jövedelmet biztosító szakra és utána ott leszek pályakezdő tapasztalatlanként aki még éveket dolgozhat ingyen, hogy szakmai gyakorlatot szerezzen.
Jelenleg egyetlen programnyelvhez sem értek. Mivel lenne a legjobb így a 0-ról elkezdenem? Ha nem hobbiból meg szenvedélyből akarom elkezdeni, hanem pénzkeresési céllal, még ha később meg is szeretem. De jelenleg legfőképpen a pénz motivál, amit ha kezembe kapok, további motivációt jelent, ami átsegít a tanulás nehézségein?
Android és iOS fejlesztőkre most nagy az igény és jól is fizet, de hogy 3-4 év múlva is az lesz...hát nem tudom.
A webes dolgok (HTML, CSS, és különösen a JavaScript) viszont jól mennek, gyorsan meg lehet tanulni, nagy rá a kereslet, könnyű vele munkát találni, viszont nem fizet olyan jól.
"beiratkozom mondjuk mérnökire vagy valami más, magas jövedelmet biztosító szakra és utána ott leszek pályakezdő tapasztalatlanként aki még éveket dolgozhat ingyen, hogy szakmai gyakorlatot szerezzen. "
Hat ezt az ingyenmunkat nem tudom honnan vetted :)
" és utána ott leszek
pályakezdő tapasztalatlanként aki
még éveket dolgozhat ingyen, hogy
szakmai gyakorlatot szerezzen."
Mivan? Miért kéne ingyen? 250-300 bruttot már egyetem alatt megkeres a többség. De ingyen ebben a szakmában senki nem dolgozik.
Megértem ha nem akarsz diplomát de hülyeséget ne terjessz kérlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!